Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Eliáš dvěma góly zařídil výhru New Jersey

Sport

  10:11
NEW YORK - Útočník Patrik Eliáš se v pátečním utkání NHL dvěma góly zasloužil o výhru hokejistů New Jersey 4:0 nad Minnesotou. Nejproduktivnější český hráč v zámořské soutěži nejprve v 22. minutě otevřel skóre zápasu, ve 49. minutě svou jubilejní třicátou trefou v letošní sezoně upravil na konečných 4:0.

Brodeur a Eliáš - dvě klíčové postavy utkání. foto: ČTK

První hvězdou zápasu byl vyhlášen brankář Martin Brodeur, který si připsal 35 úspěšných zákroků a vychytal 101. čisté konto v kariéře. Kanadského gólmana, jenž tento týden překonal rekord v počtu vítězství mezi brankáři, tak dělí už jen dvě nuly od vyrovnání bilance legendárního Terryho Sawchuka.

"Je to spousta nul. Tahle meta je jenom důkazem toho, že náš tým má výbornou obranu a že dělá určité věci správně. Sám bych to nedokázal," prohlásil Brodeur. "Jeho skvělé výkony jsou už tak běžné, že je těžké se nad nimi podivovat," řekl na adresu Brodeura útočník Brian Gionta. První gól vstřelil Eliáš poté, co se k němu šťastně odrazil puk, který u zadního mantinelu trestuhodně nezachytil český obránce Marek Židlický. Odpor Minnesoty pak definitivně zlomili v půlce zápasu dvěma trefami v rozmezí 63 sekund Gionta a Johnny Oduya.

Velmi důležité vítězství v boji o postup do play off vydřeli hokejisté Edmontonu, kteří porazili Chicago na jeho ledě 5:4 po samostatných nájezdech. První hvězdou zápasu byl vyhlášen český útočník Aleš Kotalík, jenž byl v penaltovém rozstřelu jedním ze dvou úspěšných střelců Oilers. V dresu Blackhawks, kteří prohráli popáté v řadě a podesáté z posledních třinácti zápasů, zaznamenal gól a asistenci Martin Havlát. Edmonton díky vítězství poskočil na sedmé místo v tabulce Západní konference a stále si udržuje čtyřbodový náskok před devátým St. Louis, které vyhrálo 3:2 v Calgary.

Pozici nejlepšího týmu NHL potvrdili hokejisté Detroitu vítězstvím 6:3 v Atlantě. Jedním gólem k tomu přispěl i český útočník Jiří Hudler, který v 35. minutě zvýšil na 3:0. Trefil se také slovenský kanonýr Marián Hossa, jenž se představil na ledě Atlanty poprvé od chvíle, co ho Thrashers v průběhu minulé sezony vyměnili do Pittsburghu.

Divokou přestřelku předvedli hokejisté New Yorku Islanders a Caroliny. Hostující Hurricanes vedli po první třetině 2:0, prostřední dějství ale prohráli 1:4. V třetí třetině však dvěma góly zvrátili na svou stranu vítězství 5:4, díky němuž poskočili v tabulce Východní konference na 6.místo a mají tříbodový náskok před devátou Floridou.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...