Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Už to bude jenom lepší, uklidňuje expert Hořava. Jágrově konci nevěří

Sport

  6:30
PRAHA - Švédský hokej zná dobře. Vedle vzájemných střetů na mezinárodní úrovni působil několik let i v tamější elitní soutěži. Bývalý reprezentační obránce Miloslav Hořava ví, jak nepříjemná umí hra Seveřanů být. A výběr Vladimíra Růžičky proto i přes nedělní porážku (3:4 sn) chválí. "Dvě třetiny jsme byli jasně lepší. Chce to jen trpělivost, než si mužstvo úplně sedne," říká 52letý současný trenér Litvínova.

Český reprezentant Jiří Hudler (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu proti Švédsku foto: ČTK

Miloslav Hořava ještě na lavičce Sparty.

Co expert Miloslav Hořava v hodnocení pro Lidovky.cz řekl o...

...ztrátě dvougólového vedení

Mně se hra českého týmu líbila. O náskok jsme přišli v oslabeních, Švédové mají přesilovku vážně výbornou. Navíc ty skrumáže před brankou, to je často o centimetrech, tak jako při jednom z jejich gólů. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát, dvě třetiny jsme byli jasně lepší. Soupeř byl možná místy aktivnější, ale my jsme byli taktičtější a předvedli jsme větší úsilí porvat se to.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU

...změnách v útocích

Po Slovensku nebyl trenér Růžička příliš spokojený. Nevím, jestli to proházení v útočných řadách pomohlo. Musíme si uvědomit, že hráči se pořád teprve sehrávají. Jak budou zápasy přibývat, mužstvo bude sehranější a bude hrát líp a líp. Náš výkon byl ale už lepší než minulý zápas, opakuji - hra se mi líbila. Nebýt těch přesilovek, myslím, že vedení udržíme. Švédové nás při hře pět na pět nijak nepřehrávali.

NOVÁ SESTAVA NA KANADU

...českých přesilovkách

Složení přesilovkových formací se samozřejmě ještě může měnit, ale jak to bylo teď seskládané, tak to fungovalo. Je vidět, že ti hráči, kteří přesilovky hrají, nastupují v těchto situacích pravidelně i v klubech. To je dobrá volba. Podobně jako u ostatních parametrů hry to chce jen čas, až si vše sedne do pozice, jak má.

NÁCVIK PŘI TRÉNINKU

...spojení Jágr - Hertl

Zařídili výborný vstup do utkání, gól po osmi vteřinách byl důležitý. První střídaní a Švédové hned udělali chybu, kterou oni potrestali. Klíčové ale není, jak bude fungovat spojení Jágra s Hertlem, ale jak bude fungovat celé mužstvo. Turnaj jako je mistrovství světa se nedá stavět na jedné pětce, to je nesmysl. Přesilovkový gól dal Hudler, trefil se Zaťovič... V tom bych viděl hlavní přednost tohoto výběru, že první nebo druhá lajna nepřevyšuje zbytek, že ten tým je silný celý.

HERTLOVY OHLASY PO ŠVÉDSKU

...Jágrově konci v reprezentaci

Tihle hráči jako Dominik Hašek nebo Jarda Jágr hrozně dají na svoje momentální pocity. To se může ještě čtrnáctkrát změnit. Já bych se vůbec nedivil, kdyby se "Džegr" ještě objevil na mistrovství světa příští rok v Praze. Takže tyhle závěry, které zazní před šampionátem, nebo během něj, já vůbec neberu. Teď se mu to tak zdá, za půl roku to bude úplně jinak.

KONEC "68" V NÁRODNÍM TÝMU

Anketa

Věříte Jaromíru Jágrovi, že je šampionát v Bělorusku jeho poslední?

ANO 149
NE 401