Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Extraligové kluby budou žádat Prymulu o povolení tréninků i zápasů, jinak hrozí nedohrání soutěže

Brankář Liberce Petr Kváča a David Dvořáček ze Sparty. foto: ČTK

Praha - Kluby hokejové extraligy požádají ministra zdravotnictví Romana Prymulu otevřeným dopisem o povolení tréninku v halách a chtějí dosáhnout i obnovení soutěže. Na dnešní mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje prostřednictvím videokonference potvrdila přerušení extraligy, které si vyžádala vládní opatření proti šíření koronaviru. Do 25. října jsou v zemi zakázány všechny soutěže a nesmí se sportovat ve vnitřních prostorách.
  15:44

„Tipsport extraliga chce pokračovat a fanouškům být nablízku alespoň prostřednictvím televizních obrazovek při stávajících diváckých omezeních,“ uvedli zástupci APK LH.

„V případě, že by opatření zastavit profesionální soutěže mělo být prodlouženo, je sezona Tipsport extraligy zásadním způsobem ohrožena z termínových důvodů, které se ještě více promítnou do ekonomického hlediska ztrát z neodehraných utkání,“ napsaly kluby v prohlášení.

Brankář Liberce Petr Kváča a David Dvořáček ze Sparty.
Nová sparťanská akvizice Filip Chlapík.

Naposledy se hrála extraliga v neděli, kdy se utkaly Litvínov se Spartou a Kometa Brno s Českými Budějovicemi. Dosud se stihlo odehrát jen 29 utkání, přičemž od začátku se soutěž konala s omezenou diváckou kapacitou a všech pět utkání v minulém týdnu už se muselo hrát bez fanoušků na tribunách.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...