Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Extraligu vedou opět Vítkovice, využily zaváhání Zlína se Slavií

Sport

  23:24
ZLÍN - Jen dvě kola se v čele hokejové extraligy vyhřívali hokejisté Zlína. V dnešním 25. kole české nejvyšší soutěže totiž Berani podlehli pražské Slavii 1:3 a přepustili o bod průběžné vedení Vítkovicím, jež naposledy vévodily extraligovému pelotonu po 22 odehraných kolech.

25. kolo hokejové extraligy PSG Zlín - HC Slavia Praha 20. listopadu ve Zlíně. Karol Sloboda ze Slavie (vlevo) a Ivan Rachůnek ze Zlína. foto: ČTK

Ostravané uspěli na ledě Karlových Varů jednoznačným poměrem 5:1, přičemž jejich forvard Jiří Burger vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Pardubický útočník Radovan Somík dal gól již po devíti vteřinách hry.

Zlín sice zápas proti Slavii dobře rozehrál a zásluhou trefy Bedřicha Köhlera šel v polovině úvodní části do vedení, jenže ještě do konce třetiny vyrovnal David Hruška za asistence Romana Červenky. Právě lídr kanadského bodování přidal v úvodu druhé dvacetiminutovky druhý zásah Slavie a krátce před závěrem základní hrací doby přidal další gól, jímž uzavřel skóre na 3:1 pro Pražany. "Jak se říká, že brankář je polovina mužstva, tak u současné Slavie je půl mužstva Roman Červenka. Je neuvěřitelné, jakou má formu," ocenil domácí kouč Zdeněk Venera.

Vítkovice poslal na západě Čech do vedení již na začátku čtvrté minuty Marek Kvapil. Ještě před první přestávkou sice vyrovnal kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý, jenže to bylo ze strany domácích vše a i proto ztratil obhájce titulu v domácím prostředí již devátý zápas ze čtrnácti od začátku sezony. Hosté totiž od té doby pálili do černého hned čtyřikrát a mezi střelce se zapsal i Burger, čímž zaokrouhlil počet svých tref na 250.

Z této porce branek jich zaznamenal 243 v extralize, zbývajících sedm přidal v reprezentaci.

Rekordně rychlé trefy v probíhající sezoně dosáhl forvard Somík z Pardubic.

Brankáře Mladé Boleslavi Marka Schwarze dokázal prostřelit již po devíti vteřinách od úvodního vhazování. O platnosti gólu se však s definitivní platností dozvěděl až o přibližně deset minut později. Hru totiž sudí přerušili až v čase 3:19 a přes pět minut zabrala konzultace s videorozhodčím. "Měl jsem pocit, že je to gól. Viděl jsem, že puk jde do branky, ale pak se to někam odrazilo. Nebyl jsem si pak tak jistý," připustil Somík po zápase, v němž jeho tým vyhrál 4:2.

V dalších utkáních podlehl Litvínov vysoko Plzni 2:6. Západočeši se tak dočkali teprve druhého vítězství za posledních osm utkání. Kontakt se špičkou udržel Třinec, který ztrácí ze třetího místa na vedoucí Vítkovice jen dva body. Proti Kladnu však Oceláři rozhodli o svém triumfu až dvěma brankami v závěrečné desetiminutovce a vyhráli 3:1.

Ve dvou předehrávaných utkáních porazil Liberec Brno 2:1 a Sparta přetlačila v prodloužení České Budějovice 4:3.

Autor:

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...