Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Favoritem MS je podle bookmakerů Rusko, Češi jsou třetí

Sport

  16:20
PRAHA - Hokejisté Ruska vyhrají podle odhadů bookmakerů nadcházející mistrovství světa na Slovensku. Mistři světa z roku 2009, kterým loni překazila obhajobu překvapivá vítězná jízda českého týmu, jsou jasnými kurzovými favority. Nejvíce ohrozit by měli sbornou Kanaďané, český tým pasují bookmakeři na pozici třetího největšího favorita turnaje společně se Švédskem.

Německo - Rusko (ruská radost). foto: www.getphoto.cz / Robin Drahoňovský

Nejvýhodněji lze případný úspěch svěřenců kouče Vjačeslava Bykova zhodnotit v internetových Bwinu a Unibetu; obě společnosti nabízejí kurz 2,85:1. Jen o trochu méně nabízí Synot-Tip (2,8). Na vyslance kolébky hokeje se nejvíce vyplatí vsadit ve Fortuně, která při celkovém vítězství Kanady vyplatí čtyřnásobek vkladu.

Právě Fortuna věří nejvíce výběru vedenému Aloisem Hadamczikem (5:1).

Ostatní kanceláře nabízejí na úspěšnou obhajobu Jaromíra Jágra a spol. minimálně kurz 6:1, Sazka a Bwin dokonce 6,5:1. Ve výrazně větším rozmezí se pohybují kurzy na reprezentanty hostitelské země šampionátu. Zatímco Bwin vyplatí při zisku zlata slovenského mužstva pouze osminásobek vkladu, Synot-Tip nabízí vysoký kurz 16:1.

Trojici největších outsiderů turnaje představují Rakousko, Francie a Slovinsko. V Unibetu ohodnotili bookmakeři případné šokující vítězství Slovinců kurzem 6000:1. Sázkové kanceláře však nabízejí i mnoho dalších variant různých sázek včetně těch na vítěze každé ze čtyř základních skupin, lepší celkové umístění mezi týmy, složení sestupující dvojice, nejlepšího střelce, vítěze kanadského bodování turnaje a dalších.

Český tým vstoupí do turnaje, který začne v pátek a vyvrcholí finálovým soubojem v neděli 15. května, sobotním kláním od 20:15 proti Lotyšsku.

Přestože hráči reprezentující bývalou zemi Sovětského svazu dokázali v posledních letech českého favorita nejednou potrápit, měl by národní tým podle stanovených kurzů snadno dokráčet k předpokládané výhře.

Autor: