Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hašek prý dnes ukončí kariéru

Sport

  10:10
DETROIT - Slavný český hokejový brankář a čerstvý vítěz Stanleyova poháru Dominik Hašek dnes podle serveru kanadské televizní stanice TSN ukončí kariéru. Třiačtyřicetiletý gólman by tak měl učinit na tiskové konferenci, kterou svolal jeho klub Detroit Red Wings.

Hašek v brance Detroitu foto: ČTK

Český brankář ale po skončení finálové série s Pittsburghem, kterou Detroit vyhrál 4:2 na zápasy, prohlásil, že se o budoucnosti rozhodne do deseti dnů.

Podle slov generálního manažera Detroitu by se klub nebránil případnému prodloužení Haškova působení v klubu. "Jestli bude mít Dom chuť a energii, rád ho spolu s Osgoodem uvítám v příští sezoně v týmu," řekl po finále Ken Holland, který chtěl s Haškem o budoucnosti jednat už v průběhu bojů o titul.

Pokud by Hašek ukončil kariéru, což v minulosti učinil již dvakrát, se zámořskou soutěží by se rozloučil po dlouhých šestnácti letech. Během působení v NHL získal šestkrát Vezinovu trofeje pro nejlepšího gólmana a dvakrát obdržel prestižní Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče sezony.

Olympijský vítěz z Nagana má na kontě dva triumfy ve Stanley Cupu. Zatímco letos v play off nastoupil jen ke čtyřem zápasům a kryl záda Chrisi Osgoodovi, před šesti lety patřil k oporám Red Wings a stal se prvním evropským gólmanem, který z pozice jedničky dovedl svůj tým k triumfu v NHL.

V letošní sezoně dovedl Hašek Red Wings k 27 vítězstvím v základní části a měl průměr 2,14 obdržené branky na zápas. Do play off vstoupil český gólman v roli jedničky, ale nedařilo se mu. Ve čtvrtém utkání prvního kola s Nashvillem ho vystřídal Osgood a vyřazovací boje už dochytal.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.