Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Hašek řeší svou budoucnost.

Sport

  13:51
DETROIT - Hokejový brankář Dominik Hašek získal podruhé v kariéře prsten pro vítěze Stanleyova poháru. Na rozdíl od roku 2002, kdy se na triumfu Detroitu v play off kanadsko-americké soutěže podílel přímo na ledě, letos sledoval vyvrcholení sezony pouze ze střídačky.

Teď je čas oslav. foto: ČTK

Po čtvrtém zápase prvního kola proti Nashvillu totiž na jeho místo nastoupit Chris Osgood a už českého gólmana na led nepustil.


"Bylo to těžké. Nevím, k čemu bych to přirovnal, ale věřil jsem, že ještě šanci dostanu. Bohužel pro mě trenér udělal jiné rozhodnutí. Pro tým je ale nejdůležitější, abychom vyhrávali. A my jsme vyhráli pohár, což jećnejdůležitější," řekl třiačtyřicetiletý Hašek novinářům po středečním šestém finálovém zápase proti Pittsburghu, po němž podruhé v kariéře zvedl nad hlavu cennou trofej.


Nyní čeká slavného pardubického rodáka rozhodování, zda ukončí kariéru, nebo bude pokračovat v dresu Red Wings. Stávající smlouva mu na konci měsíce skončí. Již v průběhu sezony Hašek údajně dostal nabídku nového kontraktu, ale jak je jeho zvykem, uvedl, že se rozhodne po sezoně. To nyní zopakoval. "Teď se vrátíme domů a během deseti dnů se rozhodnu," řekl Hašek, který
opět potvrdil, že generální manažer Ken Holland s ním i s jeho agentem už v průběhu play off chtěl na toto téma mluvit. "Řekl jsem mu ale, že teď na to není ten správný čas," podotkl hrdina olympijských her v Naganu.


Jeho rozhodnutí bude prý hodně záležet na tom, zda najde motivaci
pokračovat. "Vím, že moje tělo to zvládne. Otázkou ale je, jak to bude s motivací. Pokud budu mít pocit, že se nedokážu připravit na každý zápas v příští sezoně, skončím a řeknu nashledanou. Pokud budu cítit, že mi motivace nechybí, rozhodnu se pokračovat. Určitě se ale rozhodnu ještě do konce tohoto měsíce," řekl Hašek. I generální manažer Holland potvrdil, že se chystá s Haškem v příštích dnech sejít a že má i nadále zájem o jeho služby. "Když mi Dom řekne, že chce pokračovat, mám zájem se o tom s ním bavit. Nebudu ho přemlouvat, ale pokud přijde do kanceláře a řekne, že tam ta vášeň, nadšení a energie je, tak budeme mít dlouhý hovor," uvedl Holland.

Autor: