130 let
6. minuta
Polanský nahazoval kotouč na Adamského mezi kruhy, ale ten se ke střele nedostal.
3. minuta
Další Květoňova nádherná akce: zbavil se obránce a po otočce se vydal před brankoviště. Tentokrát jej ale ležící Kopřiva vychytal.
2. minuta
Už i hráči Slavie zaznamenali první střelecký pokus, ale Sklenář Hamerlíka neohrozil.
1. minuta
Ihned po buly se kotouče zmocnil Květoň, s pukem na holi si pohrál s obránci, z rohu se vydal do střelečtějšího úhlu a trefil se přesně - 1:0.
1. minuta
Gól! Třinec vede 1:0!
1. minuta
Rozhodující bitva semifinále začala.
18:07
Hokejisté domácích nastoupí v bílých dresech, zatímco slávisté v červených.
18:06
Za několik minut utkání vypukne. Potemnělý stadion v Třinci praská ve švech.
Zápas startuje v Třinci v 18:10 hodin, on-line reportáž o deset minut dříve.
Pokud Slavia postoupí a kapitán týmu Petr Kadlec se nezraní, v průběhu (či na konci) finálové série bude slavit svůj 900. zápas v extralize. Stal by se tak teprve osmým hráčem, který by na tuto metu dosáhl. Momentálně má na kontě 895 odehraných zápasů.
Slavia úctyhodnou bilanci v play off v rozhodujících duelech sérií (pátý nebo sedmý zápas) o všechno. Dvanáctkrát se dostali do této situace a desetkrát slavili sešívaní postup. Padli pouze dvakrát. V roce 1998 ve čtvrtfinále právě s Třincem, když v pátém duelu prohráli v Třinci ostudně 0:7. Podruhé nestačili v sedmém čtvrfinále na Liberec, v roce 2005.
Třinec má již nyní jistotu své třetí extraligové medaile, v roce 1998 byli Oceláři druzí o rok později třetí. Pokud vypadnou v semifinále, budou mít jistotu opět bronzu. O třetí místo se v extralize již nehraje a počítá se pořadí po základní části. V ní byli Slezané první. Slavia po čtvrtou medaili v řadě (2008 zlato, 2009 stříbro, 2010 bronz) musí postoupit do finále. Pokud prohraje, třetí skončí Pardubice.
Průběh série Třinec vs. Slavia: 5:3, 2:3 sn, 3:4pp, 0:4, 6:1, 5:3.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Vojtěch Lhota.