Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Hejduk přispěl třemi body k výhře Colorada

Sport

  8:45
DENVER - Český útočník Milan Hejduk se v pondělním utkání NHL třemi body podílel na vítězství hokejistů Colorada na ledě Minnesoty 6:5. Rodák z Ústí nad Labem přispěl do přestřelky jedním gólem a dvěma asistencemi a po utkání byl vyhlášen druhou hvězdou večera.

Paul Stastny byl hlavní hvězdou utkání. foto: ČTK

Hejduk, který v předchozích jedenácti zápasech zaznamenal jen dva body za gól a asistenci, se trefil v přesilové hře v polovině druhé třetiny, během níž Avalanche čtyřmi góly otočili skóre z 2:3 na 6:3.

Zápasy těchto celků přitom obvykle bývají na góly skoupé, navíc obrana Minnesoty platí za nejlepší v NHL - žádný jiný tým nedostal méně gólů než Wild. Přesto viděli diváci dohromady jedenáct branek. "V první a druhé třetině jsme udělali strašnou spoustu chyb a trochu jsme ztratili sebevědomí. Byly to naše nejhorší dvě třetiny v sezoně," litoval trenér Wild Jacques Lemaire.

Wild vs Avalanche

V poměru s utkáním v Minnesotě sehráli nudný zápas hokejisté Buffala a Nashvillu. Na obou mužstvech byla patrná únava z náročného programu: Sabres hráli čtvrtý zápas během šesti dnů, Predators nastoupili potřetí během čtyř dnů. Z vítězství 2:0 se nakonec radoval Nashville díky dvěma gólům v třetí třetině.

Povedený zápas odchytal nováček z Columbusu Steve Mason, který se 30 zákroky zasloužil o vítězství Blue Jackets nad Vancouverem 3:2. Rovněž Mason čelil náporu soupeře v závěru utkání, když Vancouver umocnil přesilovou hru odvoláním brankáře. Převahu šesti hráčů proti čtyřem však Canucks ve vyrovnávací gól neproměnili.

Vítězství 2:1 nad Anaheimem vydřeli hráči Rudých křídel z Detroitu. Svého soupeře přestříleli 47:16, přesto většinu zápasu prohrávali 0:1. Na vedoucí gól Chrise Kunitze z druhé minuty zápasu odpověděl až v 35. minutě vyrovnávací brankou Johan Franzén, obrat pak dokonal v 42. minutě Marián Hossa. "Snažili jsme se být trpěliví. Myslím, že jsme je jednoznačně přehrávali a byla jen otázka času, kdy dáme nějaké góly," řekl Hossa.

První vítězství po deseti letech na ledě Los Angeles vybojovali hokejisté Toronta, kteří díky třem gólům v třetí třetině porazili Krále 3:1. Od roku 1998, kdy Maple Leafs naposledy vyhráli v Los Angeles ještě ve staré hale Inglewood Forum, to byl teprve třetí zápas Toronta v tomto kalifornském velkoměstě. Předchozí dva duely ve Staples Center skončily remízou 4:4 a výhrou domácích 5:2.

Kings vs Maple Leafs

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!