Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nadílka na úvod. Vsetín v prvoligovém finále osmi góly deklasoval Zlín

Momentka z úvodního finále Vsetín (žlutá) vs. Zlín. Domácí tým se raduje z gólu. foto: Jan SalačMAFRA

Hokejisté Vsetína porazili v úvodním finále play off první ligy na svém ledě Zlín 8:1. Domácí v repríze loňského finálového souboje inkasovali úvodní gól, ale do první přestávky vyrovnali a po druhé třetině vedli už 4:1.
  20:44

Dva góly dal Patriks Zabusovs, čtyři nahrávky si připsal další útočník Luboš Rob. Shodně po třech bodech za branku a dvě asistence zaznamenali obránce Jakub Teper a forvard Ondřej Machala. Na Lapači bude série hraná na čtyři vítězné zápasy pokračovat ve středu od 17:30.

Berani začali na ledě rivala lépe, když v sedmé minutě překonal gólmana Žukova díky pohotovému zakončení z předbrankového prostoru Kindl. Ve 13. minutě se však blýskl parádní akcí Zabusovs. Dostal puk do jízdy ještě před útočnou modrou čárou, krásnou fintou oklamal soupeře a zblízka pověsil puk pod horní tyčku branky střežené gólmanem Hufem. Ještě 50 sekund před první sirénou byl hostující Sedlák prvním vyloučeným hráčem duelu, ale Vsetínští rozdělenou přesilovku nevyužili.

Momentka z úvodního finále Vsetín (žlutá) vs. Zlín.

Nemuselo je to však dlouho mrzet. Ve 25. minutě převážil misky vah na jejich stranu povedenou ranou z kruhu pro vhazování Klhůfek. V polovině zápasu navíc Jenáček potrestal Kindla za faul vysokou holí a zvýšil v přesilovce na 3:1. Hosté naproti tomu v početní výhodě neuspěli. Místo toho přidal ve 38. minutě po špatném střídání Beranů Machala čtvrtý zásah domácích a zlomil tak poslední zbytky odporu soupeře.

V úvodu třetího dějství se nejprve provinil proti pravidlům podrážením zlínský brankář Huf a Teper navýšil náskok Vsetína už na 5:1. Když ho o chvilku později následoval svým druhým gólem večera Zabusovs, bylo zřejmé, že hosté přes dobrý vstup odejdou s debaklem. Hufa v jejich brankovišti nahradil Kořének. Ani on ale nedochytal s čistým kontem. V 55. minutě ho prostřelil Matějček a nedlouho po něm určil definitivní podobu skóre Holec.

Do Zlína se souboj o místo v baráži spojené se šancí vyzvat poslední tým extraligy Kladno přesune na sobotu a neděli.

Luboš Rob st. (Vsetín): „Začali jsme vcelku aktivně, ale dá se říct, že z první střely a první nějaké chyby jsme dostali gól. Nechci říct, že to s námi nějak zatřáslo, ale chtěli jsme pokračovat ve stejném projevu. Myslím, že pro zápas byla svým způsobem rozhodující čtyřminutová přesilovka, kdy jsme odskočili na 3:1 a tým ještě více naskočil. Měli jsme dobrý pohyb a jak zápas plynul, tak jsme využívali chyb Zlína. Že z toho nakonec bylo tolik gólů, to z toho tak nějak vyplynulo. S Přerovem jsme ale také vyhráli jasně první zápas a druhý den to bylo úplně jinak. Očekáváme to i nyní. Bereme výhru, výsledek není podstatný.“

Jan Srdínko (Zlín): „My jsme měli dobrý vstup do zápasu, ale pak jsme po chybičce inkasovali bohužel gól na 1:1. Soupeř se dostal na koně, my jsme měli horší pohyb, dopouštěli jsme se individuálních chyb a byli jsme za to trestaní. Jinak nemá smysl ten výsledek hodnotit. Prohráli jsme zápas a musíme kluky připravit na zítřek, kdy bude nový den a nový zápas.“

Chance liga
Finále 2. 4. 2024 17:30
VHK ROBE Vsetín : Berani Zlín 8:1 (1:1, 3:0, 4:0)
Góly:
12:23 Zabusovs (Teper, Machala)
24:41 Klhůfek (Rob, Larsen)
30:31 Š. Jenáček (Rob, Teper)
37:09 Machala (Š. Bláha)
44:41 Teper (Rob, Klhůfek)
45:41 Zabusovs (Machala, Ondračka)
54:40 Matějček (Rob)
57:39 Holec (Kern, Hrňa)
Góly:
06:34 Kindl (Novák, Z. Sedlák)
Sestavy:
Žukov (Romančík) – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Matějček, Klhůfek, Rob – Holec, Kratochvil, Hrňa – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Bērziņš, Zabusovs.
Sestavy:
Huf (46. Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – Novák, Kindl, Z. Sedlák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Rozhodčí: Bejček, Mejzlík – Král, Štěpánek

Počet diváků: 4 336

Stav série: 1:0

Autor: