Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Krejčí: Už jsme se chystali. Utkání Bostonu bylo po explozích zrušeno

Sport

  15:00aktualizováno  15:53
BOSTON/PRAHA - I mocná NHL se (po)zastavila kvůli bombovým útokům na Bostonském maratonu. V Torontu, v Chicagu, v Nashvillu, v Denveru, v Calgary, ve Phoenixu v hale největšího rivala Bruins v Montrealu, tam všude uctili oběti minutou ticha. Zápas Bostonu s Ottawou byl odložen. Zatím na neurčito.

Český hokejista Bostonu Bruins David Krejčí. foto: Reuters

Přijeli autobusem z hotelu do haly TD Garden, vybalili výstroj, začali si upravovat hokejky... Pak uslyšeli: Sorry, zase si to všechno sbalte a jeďte domů. Hokejisté Bostonu a Ottawy se dozvěděli o zrušení zápasu až odpoledne, pár hodin před jeho začátkem. "Připravovali jsme se na zápas. Pak přišel manažer a oznámil nám, že se hrát nebude," řekl krátce do telefonu útočník David Krejčí. V týmu Bruins působí i jeho slavný krajan Jaromír Jágr a kapitánem je slovenský obránce Zdeno Chára.

Za Ottawu hraje český forvard Milan Michálek. "Z některých lidí je mi zle. RIP všem obětem v Bostonu. Modlíme se za Boston," napsal Chára na svůj twitterový účet. Kolem páté hodiny odpoledne všichni hokejisté arénu opustili. Vedení ligy nyní s oběma kluby řeší, kam do už tak nabitého programu napasovat odložený zápas. Boston totiž hraje všech svých šest zbylých zápasů základní části obden v lichých dnech (17., 19., 21., 23., 25. a 27. 4.), kdežto Ottawa s jednou výjimkou obden v sudých dnech (18., 20., 22. atd.).

Program už tak zhustil duel Boston - Tampa, jenž byl přeložený z 9. února na 25. dubna kvůli sněhové bouři. Jednou ze dvou možností je tak napasovat střetnutí na 24. dubna, jenže pak by Bruins hráli tři zápasy ve třech dnech po sobě. Reálnější proto je odehrát utkání až po skončení základní části, tedy 28. dubna. Podobné starosti jako hokejová soutěž nemusí řešit vedení NBA. To už zápas basketbalistů Celtics proti Indianě zrušilo bez náhrady.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!