Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Krejčí čeká na rozhodnutí Bostonu, to padne v pátek

Sport

  17:32aktualizováno  18:28
PRAHA - "David Krejčí má zájem reprezentovat Českou republiku na hokejovém mistrovství světa," řekl serveru Lidovky.cz hráčův agent František Tausch. Otázkou je, zda ho uvolní jeho zaměstnavatel, klub NHL Boston Bruins.

Boston Bruins (vpravo David Krejčí) foto: ČTK

"V pátek má David výstupní kontrolu a mítink, kde se definitivně rozhodne. Pokud vše dopadne dobře, tak by se měl objevit na světovém šampionátu," dodal Tausch. V rozhovoru pro Českou televizi to potvrdil i manažer reprezentace Slavomír Lener.

Krejčímu skončila sezona v Bostonu v noci ze středy na čtvrtek, když s Bruins prohrál sedmý zápas úvodního kola play off s Washingtonem Capitals. Tím zhasla Medvědům naděje na obhajobu Stanley Cupu.

David Krejčí by byl pro národní tým bezesporu velkou posilou. Vždyť při loňském triumfu v NHL byl nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů. "Důležité pro nás je, že má zájem hrát," prohlásil trenér reprezentace Alois Hadamczik.

Kádr reprezentace na Euro Hockey Tour v Brně:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Jakub Krejčík (Slavia Praha), Tomáš Žižka (Kometa Brno), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Jakub Kindl (Detroit/NHL).

Útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Petr Holík (Zlín), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Liberec), Jakub Svoboda (Kometa Brno), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL).

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...