Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Klepiš, Kvapil a Novák slaví titul v KHL, Omsk smutní

Sport

  16:13aktualizováno  17:52
OMSK - Hokejisté Marek Kvapil, Filip Novák a Jakub Klepiš vyhráli s Dynamem Moskva Kontinentální ligu. V rozhodujícím sedmém finále zdolali Omsk na jeho ledě 1:0 díky Klepišovi, který v 53. minutě vstřelil po Kvapilově přihrávce rozhodující gól. Dynamo dokázalo otočit finálovou sérii z 1:3 na zápasy na konečných 4:3.

Roman Červenka (v bílém) foto: ČTK

Dlouho bezgólové představení, jemuž dominovali bezchybní gólmani Karri Rämö a Alexandr Jerjomenko, rozhodla v čase 52:03 spolupráce v českém podání.

Kvapil po uvolnění našel zpoza domácí branky najíždějícího Klepiše, který sice napoprvé neuspěl, ale dorážkou otevřel skóre.

Avangard, jehož dres hájili útočník Roman Červenka s obráncem Martinem Škoulou, se hnal za vyrovnáním a právě Červenka mohl v 55. minutě vyrovnat, ale nedal. Historicky pátý titul si pak už nenechalo Dynamo vzít ani při závěrečné power play Omsku, trvající minutu a půl. Vedení hosté udrželi i díky výbornému brankáři Jerjomenkovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem vyřazovacích bojů.

Sedmadvacetiletý Klepiš, který za Avangard v minulosti hrával, slaví titul v KHL opět po roce. Loni zvítězil coby člen mužstva Ufy. Gagarinův pohár společně s českým triem mohl zvednout nad hlavu také slovenský bek Dominik Graňák.

Červenka se stal nejproduktivnějším hráčem play off KHL, ve vyřazovacích bojích nasbíral 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...