Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté po postupu do čtvrtfinále odpočívali a fotili se

Sport

  15:23
KLOTEN - Pouze krátký, patnáctiminutový trénink dnes naordinoval trenér Vladimír Růžička svým svěřencům po postupu do čtvrtfinále mistrovství světa. Čeští hokejisté by podle všeho měli úplné volno, ale vzhledem k tomu, že museli absolvovat povinné týmové focení, dorazili do tréninkové haly v Dübendorfu všichni hráči včetně hlavních hvězd Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše.

Jedno foto prosím. foto: ČTK

Žádný dril je tam ale nečekal. "Pět minut střelba, deset minut bago a končíme," zavelel Růžička po oficiálním focení, kterého se zúčastnil i zraněný obránce Michal Barinka. Pro toho vzhledem k poranění ramena turnaj nejspíš skončil, vyšetření magnetickou rezonancí v curyšské nemocnici však ještě vítkovický bek neabsolvoval. Na ledě se dnes ale objevili další dva lehce indisponovaní hráči - brankář Martin Prusek a útočník Jan Marek.

Růžička upustil od svého nedělního záměru, že se bude na tréninku věnovat souhře jednotlivých formací. Důvod byl ale jasný; český tým odehrál od středy do neděle čtyři zápasy, takže hráči si potřebovali hlavně odpočinout. Čtvrtfinálový zápas, s největší pravděpodobností proti Švédsku, je čeká ve středu, nebo ve čtvrtek. Již nyní je jasné, že v brance se představí Jakub Štěpánek.

Přestože jméno českého soupeře bude definitivně jasné až dnes večer, hráči i Růžička se již pomalu připravují na Švédsko. "Necháme si sestříhat nějaké jejich zápasy," řekl Růžička, kterého momentálně netrápilo, zda bude jeho tým hrát ve středu, nebo ve čtvrtek.

Česko v závěrečných zápasech osmifinálové části proti Slovensku a Bělorusku neinkasovalo, před čtvrtfinále to ale nic neznamená. "Teď začíná jiná soutěž. Všichni do toho jdou za stavu 0:0 a ten, kdo vyhraje, jde dále. Pro všechny je to stejné. Jestli někdo vyhrál všechny zápasy nebo tři, je jedno," podotkl Růžička.

V Klotenu dnes od rána prší, přesto se hokejisté chystali odpoledne do města. V úterý je čeká přesun do Bernu, kde se uskuteční finálová část turnaje. "Odjezd máme naplánovaný na 12 hodin, po obědě," řekl generální manažer Martin Urban.

Mužstvo pojede rovnou na trénink do bernské PostFinance Areny, až poté jej čeká cesta na hotel. V pondělí odpoledne však ještě Urban netušil, ve kterém hotelu bude tým ubytován. "Musíme počkat, které týmy vypadnou a vystěhují se," vysvětlil Urban. Vzhledem k tomu, že Česko obsadilo v klotenské osmifinálové skupině třetí místo, bude si případně volit hotel z nabídky až po Kanadě a Finsku. "Je ale v podstatě jedno, který to bude. Všechny jsou podobné," uvedl Urban.

Autor: