Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Dosud neporazitelní Švédové přehráli i Dánsko

Sport

  22:59
STOCKHOLM - Hokejisté Švédska vyhráli i svůj třetí zápas na mistrovství světa, v základní skupině B dnes porazili Dánsko 6:4. Hráči Tří korunek měli zápas ve Stockholmu pod kontrolou, ve 30. minutě vedli již 6:1, ale Dánům se poté zejména díky přesilovým hrám podařilo prohru zmírnit.

Švédsko - Dánsko foto: Reuters

Domácí reprezentace rozhodla o své výhře již v první třetině. Ve 12. minutě vedli Švédové 4:0, když se dvakrát trefil Stalberg a dvakrát se svěřenci trenéra Martse prosadili v přesilových hrách.

Dánové poté, také v početní výhodě, snížili, ale hned po 43 sekundách druhé třetiny zvýšil na 5:1 Alfredsson. V polovině zápasu se své premiérové branky na MS dočkal obránce Brodin.

Soupeř sice dvěma góly na přelomu druhé a třetí části snížil na 6:3, žádné drama se ale nekonalo. I díky tomu, že se brankář Enroth i přes minimum práce udržoval ve střehu. Krátce po skončení čtyřminutové přesilovky ještě snížil kapitán Green na 6:4, další branku ale Dánové již nepřidali.

Švédsko - Dánsko 6:4

Branky a nahrávky: 3. Stalberg (Krüger, Hjalmarsson), 7. Eriksson (Franzén), 12. Eriksson (Zetterberg, Franzén), 12. Stalberg (Krüger, Landeskog), 21. Alfredsson (Eriksson, S. Kronwall), 30. Brodin (Franzén) - 19. Hardt (Hansen, Larsen), 39. Hardt (F. Nielsen, Eller), 41. Eller (Hardt, F. Nielsen), 52. Green (Hansen, D. Nielsen). Rozhodčí: Kaval, Patafie (oba USA) - Suominen (Fin.), Valach (SR). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. Diváci: 8119.

Švédsko: Enroth - S. Kronwall, Brodin, N. Kronwall, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman - Franzén, Zetterberg, Eriksson - Järnkrok, Alfredsson, Silfverberg - Landeskog, Krüger, Stalberg - Larsson, Persson, J. Lundqvist.
Dánsko: Andersen - Larsen, J. B. Jensen, D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, M. Boedker, Hersby - Eller, F. Nielsen, Hardt - Hansen, Jakobsen, Madsen - J. Jensen, Starkov, Green - Lykkeskov, Poulsen, Moller - Storm.

Autoři: ,