Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Hokejistům začíná medailová mise

Sport

  17:49
BERN - Čeští hokejisté se dnes přesunuli z Klotenu do Bernu a prakticky tak odstartovali přípravu na závěrečnou část mistrovství světa. Svěřence trenéra Vladimíra Růžičky čeká ve čtvrtek večer Švédsko v klíčovém zápase turnaje, který rozhodne o tom, zda pro tým šampionát skončí úspěšně, nebo neúspěšně.

Češi již trénovali v Bernu. foto: ČTK

Dnes se však hokejisté spíše než myšlenkám na důležitý duel věnovali poznáváním nového prostředí v bernské PostFinance Areně. Oproti hale v Klotenu dostali k dispozici prostornější kabinu, ale vzhledem k výsledkům v osmifinálové části vzdálenější od ledové plochy. Cesta jim tak vždy bude trvat asi jeden a půl minuty.

"Není to ideální, ale v pohodě se s tím vyrovnáme. Klidně to tady tři zápasy odchodím," pousmál se útočník Petr Čajánek. Podobně na tom byli hokejisté například na mistrovství v roce 2005 ve Vídni, kde nakonec získali zlaté medaile. K finálové účasti jim přitom chybí právě tři zápasy zmiňované oporou moskevského Dynama.

Stejně jako většina týmů má i české mužstvo kabiny umístěné v prostorách civilní obrany, v bunkru. Po cestě tak musí projít například třemi pancéřovými dveřmi. Kabiny mají společné sprchy a toalety s prostorami pro tým Běloruska. "To ale nebude problém. Stejně se v hale moc nepotkáme," poukázal útočník Tomáš Plekanec na skutečnost, že jejich sousedé hrají své čtvrtfinále již ve středu.

Mužstvo se do Bernu přesunulo autobusem, ve kterém již chyběl zraněný obránce Michal Barinka, jenž dnes ráno odletěl do Prahy. Zbývajících 24 hráčů trénovalo odpoledne na ledě. Bez problémů se s mužstvem připravovali i brankář Martin Prusek a útočník Jan Marek, kteří měli v minulých dnech menší zdravotní problémy.

Při přetlaku útočníků se mimo čtyři hlavní formace připravovali Zbyněk Irgl, Rostislav Olesz a Roman Červenka. Třetí útok tvořili Josef Vašíček, Jan Marek a Tomáš Rolinek a čtvrtý Aleš Kotalík, Jaroslav Hlinka a Jakub Klepiš.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...