Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Národní tým poprvé trénoval. Bambula nakonec nepřijel, Rulík se omlouval

Česká hokejová reprezentace se sešla na srazu v Říčanech. foto: ČTK

Česká hokejová reprezentace zahájila úvodním kempem v Říčanech přípravu na domácí mistrovství světa. Oproti původním záměrům hlavního kouče Radima Rulíka chyběl olomoucký útočník Jan Bambula.
  13:53

Zatímco další útočník Jakub Flek se připojí v souladu s původními plány až později, Bambula se nakonec po domluvě s Rulíkem na kempu vůbec nepředstaví.

„Volal jsem mu v pondělí, kdy jsem měl také poslední telefonáty s hráči, kteří vypadli 30. března, což byli bratři Kovařčíkové a ve Švýcarsku Matěj Stránský. Když jsem dostal odpověď, že mají obrovskou chuť a jsou zdraví, což bylo po play off nejdůležitější, tak se místo pro Honzu trošku zavřelo,“ řekl Rulík.

„Na rovinu jsem Honzovi zavolal a řekl mu, že jsem tuhle situaci nepředpokládal. Stejně tak jsem netušil, že hned vypadne Färjestad, kde máme Davida Tomáška. Tohle všechno to ovlivnilo. Do zápasů by se nedostal, domluvili jsme se tedy, že nemá cenu, aby do tréninků vstupoval. Omluvil jsem se mu a vše jsem mu vysvětlil, což věřím, že i pochopil,“ doplnil trenér.

Na startu šestitýdenní závěrečné přípravy na vrchol mezinárodní sezony se tak objevilo třináct hráčů: brankáři Dominik Frodl, Lukáš Klimeš, Daniel Král, obránci Filip Pyrochta, Jakub Sirota, Petr Zámorský, Andrej Šustr, Libor Zábranský mladší a útočníci Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Rychlovský, Michael Špaček a Roman Červenka.

Osmatřicetiletý kapitán z posledních dvou mistrovství světa i olympijských her v Pekingu Červenka možnost jít s týmem na led uvítal. Se švýcarským Rapperswilem hrál naposledy před měsícem a zůstal za branami vyřazovacích bojů.

„Pauza byla teď delší a já jsem za tento kemp rád, protože je potřeba trénovat a být na ledě. Už dříve jsem zažil, že příprava byla delší. Nevím, zda přesně šest týdnů, ale bylo to podobné. Já nad tím ale nepřemýšlím, budu se hlavně snažit co nejlépe připravit,“ uvedl Červenka.

Autoři: ,