Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary zvažují změny. Ohroženi jsou hráči i trenéři

Sport

  15:19
KARLOVY VARY - Karlovarským hokejistům se příliš nevydařil vstup do nové extraligové sezony, což nelibě nesou čelní představitelé západočeského klubu. Generální manažer Miroslav Vaněk po pondělní schůzce vedení nevyloučil, že mohou nastat změny v hráčském kádru i na trenérském postu.

Karlovy Vary - Kometa Brno. Obránce Komety Boris Valábik (vlevo) a karlovarský obránce Dustin Kohn. foto: ČTK

"Nemůžu v tuto chvíli vyloučit, že dojde k trejdům některých hráčů a že někteří hráči budou odesláni na hostování, abychom z uvolněných peněz za jejich platy pořídili posily pro A-tým," uvedl Vaněk. "Nezpochybnitelná není ani pozice trenérů, neboť i oni nesou svůj podíl na špatných výkonech mužstva," doplnil.

Energie je momentálně s 13 body dvanáctá v tabulce. Už po dvanácti kolech je tak jasné, že tým nesplní základní cíl získat v každé čtvrtině extraligy osmnáct až dvacet bodů. V pondělí podle Vaňka vedení klubu řešilo zejména tři poslední nevydařené zápasy, ve kterých Karlovy Vary přišly dvakrát o body až v samém závěru. V Chomutově hosté prohráli 4:5 v prodloužení poté, co do třetí třetiny vstupovali s dvoubrankovým náskokem. V Českých Budějovicích Západočeši dokázali smazat tříbrankové manko, rozhodující gól ale poté inkasovali 30 sekund před koncem.

Vaněk: Hráči si za ostudné výkony zaslouží pokuty

Doma navíc nestačili na trápící se Liberec (1:3). "Proti Liberci podal tým naprosto ostudný výkon, za který by se měl fanouškům omluvit. A dle mého názoru by měli všichni hráči včetně trenérů obdržet pokuty. Tak jako v utkání s Libercem se již nesmíme v žádném případě na domácím ledě prezentovat," podotkl Vaněk. Karlovarský manažer je zatím spokojen s výkony mladších hráčů, zato zkušené a nejlépe placené hráče týmu kritizoval.

"Spoustě hráčům bude potřeba připomenout výši jejich kontraktů, aby si uvědomili, za jak velké peníze odvádějí pro klub špatnou práci. V těchto třech utkáních jsme měli získat minimálně sedm bodů, ale svým lajdáckým přístupem, nedůsledností a nedostatkem zodpovědnosti a snahy jsme je naprosto prohospodařili," uvedl Vaněk. Cílem týmu je i nadále postup do play off a trenér Vladimír Kýhos má podle Vaňka k dispozici natolik kvalitní kádr, aby jej splnil.

"Podařilo se nám udržet Pecha, Kumstáta, Mensatora, vrátil se Nosek, přišli dva kvalitní kanadští obránci, posílili jsme o Pohla a Doležala. Troufám si říct, že letošní tým je mnohem kvalitnější než ten loňský. Proto naprosto logicky vyžadujeme daleko lepší výsledky než před rokem," uvedl Vaněk. V minulé sezoně Karlovy Vary bojovaly ve skupině o udržení v extralize.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč