Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Hokejovou reprezentaci posílí Plekanec

Sport

  9:58
PRAHA - Českou hokejovou reprezentaci pro světový šampionát ve Švýcarsku posílí Tomáš Plekanec z Montrealu. Dnes to před odletem z Prahy potvrdilo vedení výpravy. S mužstvem cestuje i Jaromír Jágr, jenž má zdravotní problémy. Doma naopak zůstal se zlomeným žebrem obránce Angel Krstev.

Plekanec porti Švýcarsku. foto: AFP

Tým Canadiens vypadl v prvním kole play off zámořské NHL již po čtyřech zápasech, sezonu mu definitivně ukončila středeční prohra 1:4 s Bostonem.

Plekanec, jenž startoval na posledních třech šampionátech a vždy patřil k nejlepším českým hráčům, tak posílí útočné řady Růžičkova výběru. Hlavní kouč by chtěl také jeho spoluhráče z Montrealu Romana Hamrlíka, s nímž bude o příletu do Evropy ještě jednat.

Největší hvězda týmu Jágr měl podle dostupných zpráv problémy s virovým onemocněním už od neděle a necítil se dobře. Situace se však zlepšila a k týmu se připojil dnes na ruzyňském letišti. "Snad to bude dobré. Začínáme až v sobotu," poukázal Růžička na fakt, že do prvního vystoupení reprezentace na šampionátu ještě několik dnů chybí.

Smůlu má naopak obránce Krstev. Čerstvá posila Komety Brno má zlomená žebra a na svůj premiérový seniorský šampionát se nepodívá.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....