Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Holík rozhodl derby s Rangers

Sport

  10:15
NEW YORK - Český útočník Robert Holík z New Jersey otevřel svým čtvrtým gólem v sezoně skóre pondělního derby s New Yorkem Rangers a nasměroval Devils k vítězství 3:0. Asistenci u jeho trefy si připsal krajan Patrik Eliáš, další dvě branky vstřelil Zach Parise.

Bobby Holík se raduje z gólu s Brandonem Shanahanem. foto: ČTK

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen brankář Scott Clemmensen, který zneškodnil všech 27 střel a po téměř pěti letech vychytal čisté konto. Naposledy se mu to podařilo v březnu 2004 v Atlantě. "Už je to dlouho. Ale na druhou stranu jsem neodchytal tolik zápasů. Každopádně mě to těší," konstatoval Clemmensen, který zaskakuje za dlouhodobě zraněného Martina Brodeura. Ten už v pondělí trénoval na ledě a brzy by se měl vrátit do branky.

Devils rozhodli o vítězství dvěma góly v polovině zápasu. Nejprve se v úvodu 29. minuty prosadil Holík po akci Brendana Shanahana, když u pravé tyče prostrčil puk pod betonem gólmana Lundqvista do branky, za 87 sekund zvýšil v přesilové hře Parise. Stejný hráč v 59. minutě skóre uzavřel.

Ďáblové porazili svého městského rivala potřetí za sebou a připravili Rangers pátou porážku v řadě. Zatímco v uplynulé sezoně měli Devils ve vzájemných zápasech nepříznivou bilanci 1-7, tentokrát jsou na tom lépe v poměru 3-2. "Loni jsme si říkali: 'Pane bože, zase hrajeme s Rangers', a pořádně nás to dráždilo. Letos se mnohem více soustředíme na sebe, na vlastní hru. A je to znát," prohlásil střelec Parise, který už má letos na kontě 32 gólů.

Rangers kvůli posledním neúspěchům klesli až na 6. místo v tabulce Východní konference a před devátou Floridou mají náskok pouhých pěti bodů. "Jsme teď v těžké situaci. Potřebujeme, aby se každý z nás zlepšil, počínaje mnou. Musím začít podávat nejlepší výkony, jakých jsem schopen," uvedl brankář Henrik Lundqvist. "Musíme začít střílet góly a měl bych se o to starat hlavně já. Momentálně nedělám svou práci dobře," lamentoval pro změnu útočník Scott Gomez.

NEW JERSEY - NY RANGERS 3:0 ZDE:

Sérii nezdarů prodloužili také hokejisté Montrealu, kteří podlehli 2:6 na ledě Calgary a připsali si osmou prohru z posledních deseti zápasů. Canadiens přitom i díky gólu Tomáše Plekance a dvěma asistencím Romana Hamrlíka vedli v polovině utkání 2:1. Zbytek zápasu ale patřil domácím, kteří ještě do druhé přestávky i zásluhou dvou branek ve vlastním oslabení otočili skóre na 4:2.

"Dnes můžeme být s naším výkonem opravdu spokojeni. Byl to přesně zápas, na který jsme čekali. Celých šedesát minut jsme dokázali hrát s obrovským nasazením," uvedl Matthew Lombardi, jehož tým přerušil sérii čtyř porážek.

Trenér Flames Mike Keenan si navíc připsal 657. vítězství v kariéře a v historické tabulce NHL se dotáhl na čtvrtého Pata Quinna. Hráči Montrealu, kteří v Calgary načali sérii šesti zápasů na hřištích soupeřů, se po utkání na více než třicet minut zavřeli v kabině, aby mezi sebou probrali současnou situaci. "Byla řečena spousta správných věcí.

CALGARY - MONTREAL 6:2 ZDE:

Doufejme, že se to projeví i na ledě," řekl zkušený obránce Mike Komisarek. "V první řadě se musíme pokusit zcela zapomenout na uplynulé dva týdny. Nesmíme se litovat a musíme zabrat, protože pomoct si můžeme jedině sami," dodal kapitán Saku Koivu.

VÝSLEDKY:
Calgary - Montreal 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
Branky: 13. Cammalleri, 32. Lombardi, 33. Phaneuf, 39. Boyd, 47. Bourque, 52. Moss - 11. D'Agostini (Hamrlík), 19. Plekanec (Hamrlík). Střely na branku: 41:24. Diváci: 19.289.

New Jersey - NY Rangers 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 30. a 59. Parise, 29. Holík (Eliáš). Střely na branku: 31:27.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...