Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hráči dělili manželské postele

Sport

  14:30
BERN - Kvalita zázemí pro hráče na stadionu, hotely i jídlo. Nic z toho není na mistrovství světa v hokeji ve Švýcarsku na špičkové úrovni. Jenže čeští hokejisté nejsou zhýčkaní a na horší podmínky si na pár dní už zvykli. „Není to ideální, ale nejsme tady na dovolené,“ poznamenal útočník Aleš Kotalík.

Josef Jandač už se s Vladimírem Růžičkou u reprezentace potkal. Nynější kouč Sparty byl však v roli asistenta foto: ČTK

Hotel Ambassador, ve kterém Češi v Bernu bydlí, má čtyři hvězdičky, a tak se komfort předpokládal. Na hokejisty ale čekaly malé pokoje s krátkými postelemi. „Je to tady jen tak na přespání, a ne na čtrnáctidenní pobyt,“ tvrdil generální manažer českého týmu Martin Urban. „Je to jak mateřská školka, a ne hotel,“ kroutil hlavou trenér Vladimír Růžička.

Český tým už si na podmínky stěžoval i na direktoriátu soutěže. „To je asi tak vše, co můžeme dělat. Není tu dostatek hotelů, a proto už jsou všechny obsazené. Máme štěstí, že jsme tady nemuseli být čtrnáct dní, ale snad jen pět dní,“ doufal Urban, že český tým ve čtvrtfinále zvítězí a v Bernu zůstane až do neděle.

Na pokojích navíc našli hráči manželské postele. Když je rozdělovali, narazili na problém – šlo o vestavěný nábytek. „Nakonec se nám to přece povedlo,“ usmíval se kapitán Marek Židlický.

I jídelníček v hotelu je hodně monotónní. Jak proti tomu bojovat? „Kluci si občas zajdou někam ven. Slíbili jsme jim i společnou večeři,“ prozradil reprezentační manažer. Na to ale bude čas v případě, když Češi postoupí do semifinále. Potom přijde i další odměna – za hráči dorazí manželky. „To pak bude hodně rychlá akce,“ komentoval to Urban.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.