Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Inline hokejisté deklasovali Slováky 9:2 a jsou v semifinále MS

Sport

  20:03aktualizováno  22:00
PARDUBICE - Čeští reprezentanti porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa v inline hokeji organizace IIHF v Pardubicích bez sebemenších problémů Slovensko 9:2 a zajistili si postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. Hattrickem se na jejich výhře podílel Luděk Brož.

Inline hokej - MS: Česko - Slovensko. foto: ČTK

Český tým se dostal do vedení již po 76 sekundách, kdy se poprvé prosadil nejproduktivnější hráč šampionátu Brož. Slováci sice dokázali o minutu později vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Domácí výběr si ještě v první čtvrtině vypracoval dvoubrankový náskok a v druhé části definitivně rozhodl o očekávaném postupu.

Mužstvo vedené trenérem Hemským vedlo v polovině zápasu 6:1 a mohlo následně šetřit síly a nechat některé hráče odpočinout. I kvůli absenci distancovaného Karla Rachůnka dostali více prostoru hráči z lavičky. Na české výhře to nic nezměnilo. Jen tyčka v poslední minutě ochránila Slováky od potupné desítky.

Ze čtvrtfinále společně s českou reprezentací postoupili i hráči Švédska, Kanady a USA. Češi v pátečním semifinále nastoupí proti Švédsku, Kanada se utká s Američany.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...