Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágr je mimo hru, po nárazu na mantinel si poranil záda

Sport

  11:23aktualizováno  14:34
PRAHA/PETROHRAD - Největší hvězda ruské KHL je mimo hru a sibiřský Omsk netrpělivě čeká na další vývoj situace. Útočník Jaromír Jágr totiž včera nedohrál po nárazu na mantinel ani první třetinu zápasu proti silnému Petrohradu. Rozsah zranění české osmašedesátky bude znám až po dnešních důkladných vyšetření v nemocnici.

Jaromír Jágr. foto: ČTK

Česká hvězda odstoupila ze zápasu v 15. minutě poté, co se tvrdě narazila na mantinel. Pádu na hrazení, při kterém si český útočník přisedl nohu, předcházel bodyček Joela Kwiatkowského. V dalším průběhu se již Jágr na led nevrátil. "Po nárazu na mantinel jsem ucítil bolest v zádech," uvedl Jágr ruským žurnalistům po zápase. Přiznal, že nebyla možnost v prestižním zápase pokračovat, jelikož jej bolest omezovala při jakémkoliv pohybu.

"Rozsah zranění ukáže až čtvrteční vyšetření," uvedl ke zranění hlavní hvězdy svého týmu Igor Nikitin, kouč Omsku. Podle některých informací ruských médií má Jágr poraněnou i nohu. Dneska má Avangard volno, zítra se utká s Atlantem Mytišči.

Omsk se nakonec radoval v Petrohradu z výhry i bez svého vůdce. Přestože domácí vedli již 2:0, hokejisté Omsku utkání dotáhli do nájezdů, ve kterých udeřil jiný český útočník sibiřského celku Jakub Klepiš. Přesto je jasné, že dlouhodobější Jágrovo vyřazení ze hry by byl pro ambiciózní celek velkou ranou.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!