Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jágr kapitánem v Omsku

Sport

  13:16
Kanadský hokejový trenér Wayne Fleming definitivně končí na střídačce ruského Avangardu Omsk. Vedení ambiciózního klubu, kterému se v Kontinentální lize příliš nedaří, se s ním dohodlo na definitivním ukončení spolupráce. Změna nastala i na postu kapitána, kterým se nově stal český útočník Jaromír Jágr.

Jágr na střídačce Omsku. foto: ČTK

Fleming přitom přišel do Omsku krátce po začátku sezony a nahradil Sergeje Gersonského, pod jehož vedení tým prohrál čtyři z úvodních šesti zápasů.Ani jemu se však nepovedlo bohatý sibiřský klub posunout do popředí tabulky, aktuálně je Avangard třináctý. Do play off postoupí 16 celků a od sedmnáctého Nižněkamsku dělí Omsk jen čtyři body.

O odchodu zkušeného kanadského trenéra se spekulovalo již na začátku ledna, když jej vedení klubu odvolalo ze střídačky v průběhu zápasu proti Čechovu. O několik dní později ale opět Fleminga ve funkci potvrdilo.Po dnešní tiskové konferenci už je ale všechno zase jinak. Tým převezme dosavadní asistent Igor Nikitin, jenž mužstvo dočasně vedl i v září. Tentokrát by však měl sezonu již dovést až do konce.

V zápase proti Chabarovsku se poprvé v pozici kapitána představí Jágr. Dosavadní nositel "céčka" Alexandr Svitov totiž dostal od vedení KHL sedmizápasový trest za napadení rozhodčího v duelu proti Novokuzněcku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!