Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágr v plné přípravě

Sport

  18:47
OMSK - Jaromír Jágr už má za sebou v ruském Omsku první trénink s týmem Avangardu a trenér Sergej Gersonskij hned od úvodu zkouší, zda bude mít tu správnou chemii útočná formace postavená výhradně z českých hokejistů Jágra, Jakuba Klepiše a Pavla Rosy.

Přes 500 fanoušků Avangardu Omsku si neváhalo přivstat, aby mohli na letišti přivítat staronovou posilu sibiřského klubu Jaromíra Jágra. foto: ČTK

V sobotu vyjel Jágr na led sám, jen bez výstroje, v červeném svetru s nápisem Rangers. Večeři absolvoval v doprovodu reportéra deníku Sovětskij Sport. Objednal si kuře a špagety a vzápětí došlo na telefonický rozhovor s ruskou modlou Alexandrem Ovečkinem, hvězdou Washingtonu, která opanovala poslední předávání trofejí v zámořské NHL. "Zdravstvuj, Saša," kladl Jágr důraz především na poslední slabiku svého ruského pozdravu.

Následně už však přešel rozhovor do angličtiny a Jágr musel mimo jiné vysvětlovat, proč odešel z NHL. "To je kvůli tobě. Co mám asi tak dělat v lize, kde Ovečkin dává 65 gólů a já sotva 25? Už na to prostě nemám. Ani na dovolenou jsem kvůli tomu nejel, jak jsem z toho byl špatnej," smál se Jágr. "Kdybys dal 40 a já 30, tak dejme tomu, ještě rok by to třeba mělo smysl, ale takhle jsem pochopil, že bych se v NHL už nechytil. Je tam Ovečkin," dodal v přátelském rozhovoru Jágr.

O den později již přišel na řadu oficiální trénink se zbytkem týmu, který se mezitím vrátil ze soustředění v Chorvatsku. Na ledě s ním ve stejně barevně odlišené formaci byli i čeští spoluhráči Rosa a centr Klepiš. Jágr toho měl napoprvé dost, přesto si ještě po tréninku přidával. "Poprvé na ledě s týmem. Je důležité, abych se další den cítil lépe," řekl bývalý kapitán newyorských Rangers.

Sám Jágr moc chce dokázat, že hokej stále umí na špičkové úrovni. Když už by si ostatní mysleli, že tréninkem s týmem a odjezdem ze stadionu jeho pracovní den skončil, jeho agent Jaroslav Zídek je vyvedl z omylu. Pojede teď Jágr jíst a odpočívat? "Možná tomu neuvěříte, ale... Jel hned zvedat činky do posilovny," prozradil Zídek další Jágrův program. Ruští novináři jen obdivně zakroutili hlavami a bylo jim jasné, že slovo "stachanovec" už Jágr v jejich rodném jazyce zvládl také víc než dobře.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!