Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Jágr vstřelil opět dva góly

Sport

  21:33aktualizováno  14. října 10:44
MOSKVA - Ani další skvělý výkon hvězdné české osmašedesátky v dresu Omsku Jaromíra Jágra nepomohl jeho týmu k výhře v dnešním zápase s Viťazem Čechov. Domácí celek zvítězil těsně 5:4, Avangard naopak prohrál podruhé v řadě. V týmu hostí došlo k tragédii, když zemřel mladý ruský útočník Alexej Čerepanov.

Jaromír Jágr je stále ve formě. foto: ČTK

Hosté měli na svém tripu po venkovních kluzištích před dneškem vyrovnanou bilanci. Se Spartakem dosáhli výhry 5:2, o víkendu pak padli v souboji s CSKA 2:4.

Dnešní zápas byl plný zvratů. Sibiřský gigant se v 7. minutě dostal do vedení, o které ale záhy přišel a domácí do poloviny utkání to bylo již 3:1 pro Čechov. K další změně skóre zavelel nejproduktivnější Evropan v historii NHL Jaromír Jágr.

Ve 39. minutě srovnal skóre, o tři minuty později dokonce srovnal svým 12 gólem v sezóně na 3:3. Ve 45. minutě to ovšem bylo pro domácí s příznačným názvem Víťaz Čechov 5:3, když v rozmezí dvou minut skórovali  Hatsey a Sergejev. Jágrova parta i před šance na další vyrovnání skóre nedosáhla. Omsk tak opět potvrdil to co platí od začátku sezóny - poslední třetiny nezvládá.

Navíc v 58. minutě zápasu došlo k tragédii. Po návratu na střídačku zkolaboval útočník Omsku Alexej Čerepanov, autor prvního gólu hostí. Více o tragédii ZDE.

Jaromír Jágr se každopádně dostal na druhé místo kanadského bodování celé soutěže s bilancí 23 bodů (12+11). Soutěži vládne se stejným bodovým ziskem český útočník Magnitogorsku Jan Marek, který ovšem vstřelil o jeden gól více a vede také tabulku střelců.

V dnešním programu si do Minsku dojel pro výhru 7:3 Čerepovec. Venku vyhrála také Jaroslavl, která vyloupila Rigu 3:2. V posledním zápase vyhrálo moskevské Dinamo nad Petrohradem 4:1.

VÝSLEDKY:
Viťaz Čechov - Omsk 5:4
(za hosty Jágr 2+0, Rosa 0+1),
Dynamo Moskva - Petrohrad 4:1 (za domácí Čajánek 0+1),
Dinamo Minsk - Čerepovec 3:7 (za hosty Straka 0+1),
Dinamo Riga - Jaroslavl 2:3 (za hosty Irgl 1+0, Vašíček 0+2).

Autoři: