Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Jágrův gól pomohl Omsku k výhře

Sport

  16:33aktualizováno  18:10
MOSKVA - Jaromír Jágr po čtyřzápasovém střeleckém půstu v Kontinentální hokejové lize opět skóroval. V dnešním utkání Omsku proti CSKA Moskva vyrovnal 62 sekund před koncem třetí třetiny svým dvacátým gólem v soutěži na 2:2, v samostatných nájezdech pak rozhodl o vítězství domácího Avangardu Dmitrij Vlasenkov.

Jaromír Jágr je stále ve formě. foto: ČTK

Další český reprezentační útočník Jakub Klepiš přihrál na obě branky Omsku a navíc v závěrečném rozstřelu proměnil svůj nájezd. Na jeho gól sice dokázal odpovědět vyrovnáním moskevský Anton But, ale úspěšný poté byl i další domácí hráč Vlasenkov.

Omsk vyhrál po samostatných nájezdech podruhé za sebou a v pořadí Charlamovovy divize si tak upevnil druhé místo. V sobotu Avangard porazil 2:1 v rozstřelu Spartak Moskva, který trénuje Miloš Říha.

Jan Marek zaznamenal vítězný gól Magnitogorsku v utkání proti Novokuzněcku, v němž domácí vyhráli 7:4. Český útočník se díky tomu dostal s 27 trefami do čela tabulky střelců před krajana Pavla Brendla a s 54 body vede také kanadské bodování KHL. Za Magnitogorsk po jeho přihrávkách skórovali i Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna.

VÝSLEDKY:
Omsk - CSKA Moskva 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Jágr 1+0, Klepiš 0+2), Magnitogorsk - Novokuzněck 7:4 (za domácí Marek 1+2, Rolinek 1+0, Kudrna 1+0), Čeljabinsk - Novosibirsk 1:4, Ufa - Chabarovsk 4:1 (za domácí Vampola 0+1), Barys Astana - Spartak Moskva 3:5, Čerepovec - Dinamo Riga 3:1 (za domácí J. Straka 1+0), Jaroslavl - Dynamo Moskva 4:3 (za hosty Čajánek 0+1), Kazaň - Atlant Mytišči 2:3 v prodl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!