Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vrána se vrátil z farmy ve Springfieldu do prvního týmu St. Louis

Jakub Vrána ze St. Louis Blues se raduje z gólu. foto: Jeff Curry-USA TODAY SportsReuters

Jakub Vrána se po třech týdnech vrátil z farmy ve Springfieldu z nižší AHL do prvního týmu St. Louis. Sedmadvacetiletý útočník a vítěz Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem za Thunderbirds sehrál sedm zápasů a připsal si čtyři branky a stejný počet asistencí. Blues hostí v NHL v noci na pátek hokejisty Vancouveru.
  7:17

Vrána v tomto ročníku NHL zaznamenal v 19 zápasech dvě branky a čtyři asistence, několikrát se ale nevešel do sestavy a zůstal jen na tribuně v roli zdravého náhradníka.

St. Louis získalo Vránu loni v březnu z Detroitu výměnou za Dylana McLaughlina a právo volby v sedmém kole draftu 2025. Vránovi letos skončí tříletý kontrakt celkem na 15,75 milionu dolarů.

Vrána v minulé sezoně odehrál za Detroit pouze pět utkání s bilancí jedné branky a jedné asistence. Po dvou říjnových duelech nastoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí. Potom působil i na farmě Red Wings v celku Grand Rapids v AHL. Po odchodu do St. Louis stihl do konce ročníku 20 utkání a 14 bodů (10+4).

Bronzového medailistu z předloňského mistrovství světa v Tampere a Helsinkách si v roce 2014 vybral jako třináctku draftu Washington. V NHL odehrál 365 zápasů a nasbíral 209 bodů za 110 gólů a 99 přihrávek. V 38 duelech play off vstřelil tři branky a u pěti asistoval.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!