Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Předčasný konec. Útočník Káňa po vzájemné dohodě opouští Vítkovice

Útočník Jan Káňa odehrál za Vítkovice jen sedm extraligových duelů. foto: ČTK

Hokejový útočník Jan Káňa už nebude v extralize oblékat dres Vítkovic. S vedením Ostravanů se dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Jednatřicetiletý Káňa přitom přišel do mužstva semifinalisty minulého ročníku teprve na začátku května z Olomouce a v novém působišti se dohodl na víceletém kontraktu.
  15:22

„Bohužel i to k hokeji patří. Honzovi to u nás úplně nesedlo. Jeho herní vytížení nebylo takové, jaké bychom si my i on představovali. Do toho přišla i nemoc, která jej vyřadila ze hry, a po příchodu Patrika Zdráhala už pro něj nebylo místo v prvních dvou útocích,“ uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

„Proto jsme se dohodli na korektním předčasném ukončení naší vzájemné spolupráce. Honzovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí,“ dodal.

Káňa, jenž byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Hanáků v základní části, když si za 41 zápasů připsal 32 bodů díky 12 gólům a 20 asistencím, nastoupil v dosavadním průběhu ročníku sedmkrát a nebodoval.

Vítkovičtí se po velmi nepovedeném vstupu do sezony ocitli dokonce až na dně tabulky, díky posledním dvěma výhrám ale poskočili na desáté místo.

Autoři: ,