Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Předčasný konec. Útočník Káňa po vzájemné dohodě opouští Vítkovice

Útočník Jan Káňa odehrál za Vítkovice jen sedm extraligových duelů. foto: ČTK

Hokejový útočník Jan Káňa už nebude v extralize oblékat dres Vítkovic. S vedením Ostravanů se dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Jednatřicetiletý Káňa přitom přišel do mužstva semifinalisty minulého ročníku teprve na začátku května z Olomouce a v novém působišti se dohodl na víceletém kontraktu.
  15:22

„Bohužel i to k hokeji patří. Honzovi to u nás úplně nesedlo. Jeho herní vytížení nebylo takové, jaké bychom si my i on představovali. Do toho přišla i nemoc, která jej vyřadila ze hry, a po příchodu Patrika Zdráhala už pro něj nebylo místo v prvních dvou útocích,“ uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

„Proto jsme se dohodli na korektním předčasném ukončení naší vzájemné spolupráce. Honzovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí,“ dodal.

Káňa, jenž byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Hanáků v základní části, když si za 41 zápasů připsal 32 bodů díky 12 gólům a 20 asistencím, nastoupil v dosavadním průběhu ročníku sedmkrát a nebodoval.

Vítkovičtí se po velmi nepovedeném vstupu do sezony ocitli dokonce až na dně tabulky, díky posledním dvěma výhrám ale poskočili na desáté místo.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...