Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jaškin se jednou přihrávkou podílel na kanonádě St. Louis

Sport

  7:15
NEW YORK - Český útočník Dmitrij Jaškin přihrál na jeden gól hokejistů St. Louis, kteří zvítězili ve čtvrtém semifinále play off NHL na ledě San Jose 6:3 a srovnali sérii na 2:2. Dvěma góly se na kanonádě Blues podíleli Kyle Brodziak a Troy Brouwer, brankář Jake Allen při svém premiérovém startu v letošních bojích o Stanley Cup zneškodnil 31 střel.

Český útočník Dmitrij Jaškin v zápase proti San Jose. foto: APČTK

Šustr prvním gólem v letošním play off přispěl k výhře Tampy

St. Louis v předchozích dvou zápasech neskórovali, tentokrát ale donutili gólmana Sharks Martina Jonese předčasně střídat. Stalo se tak už v polovině zápasu, kdy Brodziak po Jaškinově přihrávce zpoza branky zvýšil svým druhým gólem v utkání už na 4:0.

V úvodu třetí třetiny se střelecky prosadili i domácí, jenže hosté žádný obrat nepřipustili. Na gól Joea Pavelskiho ze 42. minuty totiž vzápětí odpověděl brankou na 5:1 Brouwer. Za další tři minuty sice vstřelili domácí druhý gól, když ale už pět minut před koncem zkusili hru bez brankáře, pojistil triumf trefou do prázdné branky obránce Alex Pietrangelo.

VÝSLEDKY NHL:

San Jose - St. Louis 3:6, stav série 2:2.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...