Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Švédové porazili na hokejovém turnaji Karjala Švýcarsko a získali první body

Švédští hokejisté slaví trefu proti Švýcarsku na Karjala Cupu. foto: Profimedia.cz

Švédští hokejisté porazili ve svém druhém utkání na turnaji Karjala Švýcarsko 4:3 a získali první body do Euro Hockey Tour v sezoně. Gólem a asistencí jim k výhře v Tampere pomohl Mario Kempe. Švýcaři utrpěli druhou porážku.
  14:55

Švédové po čtvrtečním nezdaru ve Växjö s českou reprezentací výrazně změnili sestavu. Po sérii šancí si rozhodující náskok vypracovali v závěru první třetiny, kdy brankáře Aeschlimanna překonali v rozmezí 65 sekund Kempe a Friberg.

Ve 24. minutě přidal další gól Seveřanů Frödén a pro Aeschlimanna zápas skončil. Do švýcarské branky se postavil van Pottelberghe a jeho spoluhráčům se podařilo duel zdramatizovat. Více šancí měli sice Švédové, ale Thürkauf v závěru druhé třetiny snížil.

V závěrečné dvacetiminutovce Švýcaři skórovali podruhé, když v přesilové hře pět na tři brankáře Lindboma překonalAndrighetto. Švédové ale dokázali odpovědět, Nygard svůj brejk ještě neproměnil, Lindberg ale v 50. minutě vrátil týmu dvoubrankový náskok.

Švýcaři v další početní výhodě ještě jednou snížili, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při závěrečné power play. V neděli proti Česku tak budou usilovat o premiérovou výhru na turnaji.

Hokejový turnaj Karjala

součást Euro Hockey Tour v Tampere

Švédsko - Švýcarsko 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
18. Kempe (Sylvegard, Johansson), 20. Friberg (Eklind), 24. Frödén (Nygard, Kempe), 50. Lindberg (Ejdsell, Sylvegard) - 38. Thürkauf (Richard), 47. Andrighetto (Kukan, Martschini), 55. Richard (Martschini, Egli). Rozhodčí: Šindel (ČR), Kaukokari - Pekkala, Mäkinen (všichni Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváci: 2484.

Švédsko: Lindbom - Heed, Dahlström, Granberg, Fantenberg, Hansson, Hardegard, Alsing - Frödén, Kempe, Nygard - Sylvegard, Lindberg, Ejdsell - Friberg, Johansson, Eklind - Bengtsson, Ehn, Oscarson. Trenér: Hallam
Švýcarsko: Aeschlimann (24. van Pottelberghe) - Kukan, Marti, Egli, Müller, Berni, Le Coultre, Heldner, Geisser - Bertschy, Thürkauf, Andrighetto - Ambühl, Senteler, Herzog - Riat, Richard, Lehmann - Schmid, Heim, Nussbaumer - Martschini. Trenér: Fischer

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!