Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary na úvod ve Švýcarsku prohrály

Sport

  22:34aktualizováno  23:05
DAVOS - Hokejisté Karlových Varů dnes neuspěli v úvodním vystoupení na tradičním Spenglerově poháru ve švýcarském Davosu, když prohráli s výběrem Kanady 1:3. Všechny branky zápasu padly ve druhé třetině. Jediný úspěch Západočechů zaznamenal Lukáš Pech.

Karlovarští (na snímku Lukáš Pech) se přes obranu Kanady velmi těžko prosazovali. foto: ČTK

Karlovarští při své premiéře na prestižním vánočním turnaji narazili na obhájce prvenství z loňského roku. Soupeře se nezalekli a odehráli s ním vyrovnanou bezgólovou první třetinu. Mohli na tom však být i lépe, neboť na začátku deváté minuty ujeli Skuhravý s Kumstátem, jehož velkou šanci zneškodnil gólman Machesney. Další příležitost poté nevyužil Sailer.

Druhou třetinu ovládla Kanada a rozhodla tím celý zápas. Jedinou odpovědí českého vicemistra bylo Pechovo vyrovnání v 33. minutě. Karlovarští doplatili na obvyklou bolest českých týmů na mezinárodní scéně z poslední doby, jíž je příliš mnoho vyloučení. Všechny branky Kanaďanů padly z přesilovek, vítězná na 2:1 dokonce z dvojnásobné početní výhody.

V závěrečné dvacetiminutovce se již stav nezměnil ani přes šance Pittise na jedné a Kristka na druhé straně. V dalším utkání čeká svěřence kouče Josefa Palečka v sobotu od 15:00 německý Ingolstadt. Nedařilo se ani domácímu Davosu, který vstoupil do turnaje prohrou 1:4 s Dynamem Moskva, které trénuje Vladimír Vůjtek.

Na první trefu předního týmu KHL dokázal ještě Davos v polovině utkání odpovědět, o minutu později ale šli hosté opět do vedení. U vítězné branky Švéda Mattiase Weinhandla z 33. minuty si asistenci připsal český útočník Petr Čajánek. Z výhry Dynama se radoval i obránce Karel Rachůnek. V dresu Davosu se neprosadil nikdo z českého tria Josef Marha, Petr Sýkora a Petr Tatíček.

VÝSLEDKY:
Výběr Kanady - Karlovy Vary 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Isbister (Ritchie), 35. Dupont (Robitaille, Domenichelli), 37. Trudel - 33. Pech. Rozhodčí: Rönn (Finsko). Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. Diváci: 7480.

Sestava Karových Varů: Mensator - Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, Němec, Duben, Černý - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Sailer, Kristek, Dej - Skladaný, Pech, Melenovský - Zaťovič, J.Bauer, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Dynamo Moskva - Davos 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 12. Razin, 33. Weinhandl (Čajánek), 56. Afanasenkov, 60. Landry - 32. Rizzi.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...