Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Karlovy Vary mění trenéra, od Bruka hokejisty přebírá Eismann

Trenér David Bruk z Karlových Varů při oddechovém čase před koncem zápasu. foto: ČTK

Karlovarské hokejisty už nepovede David Bruk. Vedení klubu na webu oznámilo, že s ním ukončilo spolupráci. Na post hlavního kouče se posunul dosavadní asistent Václav Eismann, asistentem zůstává Vojtěch Šik a trenérem brankářů Pavel Kněžický. Mužstvo Energie po čtyřech porážkách kleslo na 11. místo extraligové tabulky.
  11:14

Bruk nahradil na střídačce Karlových Varů po sezoně 2021/22 Martina Pešouta. Pětapadesátiletý bývalý útočník Plzně, Sparty, Zlína či Českých Budějovic se přesunul na západ Čech po dvou letech v prvoligových Litoměřicích, byl i asistentem kouče Karla Mlejnka u reprezentační dvacítky.

V uplynulém ročníku obsadil Bruk s Energií deváté místo, v předkole play off prohráli Západočeši s Olomoucí 1:3 na zápasy.

„Davidu Brukovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další trenérské kariéře. Situace nebyla pro nikoho, zejména v období, kdy došlo ke změně vlastníků, jednoduchá, a vážíme si veškerého úsilí, které David pro klub vykonal,“ uvedl po pondělním jednání jednatel klubu Daniel Tobolka.

Karlovarský asistent trenéra Václav Eismann.

Karlovy Vary jsou pátým klubem, který v této extraligové sezoně vyměnil hlavního kouče. Už 23. září rezignoval po třech zápasech Patrik Martinec v Kometě Brno a mužstvo převzal asistent Jaroslav Modrý.

O měsíc později odstoupil Miloš Holaň z Vítkovic a nahradil jej Pavel Trnka, který se o 14 dní dříve stal jeho asistentem. Na začátku listopadu skončil v Mladé Boleslavi Jiří Kalous, jehož nástupcem je Richard Král. V lednu pak Václava Varaďu vyměnil na pardubické střídačce Marek Zadina.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...