Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vítkovice v Varech neinkasovaly a vezou si výhru, slaví potřetí v řadě

Vítkovičtí hokejisté slaví gól. foto: ČTK

Vítkovičtí hokejisté zvítězili v předehrávaném utkání 40. extraligového kola na ledě Karlových Varů 3:0 a připsali si třetí výhru za sebou. Náskok na třináctou Mladou Boleslav tak Ostravané navýšili na 12 bodů, mají navíc tři zápasy k dobru. Západočeši neuspěli po dvou duelech, v nichž bodovali naplno. Hosté rozhodli dvěma góly v rozmezí 26 sekund na začátku druhé třetiny, vítězný vstřelil útočník Marek Kalus. Třetí čisté konto v sezoně vychytal Lukáš Klimeš.
  20:24

V úvodní třetině se hrál svižný hokej s dlouhými pasážemi bez přerušení, branka však nepadla. Ve čtvrté minutě byl blízko vedoucí trefě Grman, který si nabruslil před karlovarského gólmana Frodla, ten ale sklapl betony včas. Za domácí kontroval Gríger, který se snažil Klimeše překonat dvakrát střelou z mezikruží a jednou tečí nahozeného puku od modré čáry.

Druhé dějství již výsledkové patřilo Vítkovicím, jimž vyšla skvěle hlavně 23. minuta. Nejdříve Kalus v předbrankovém prostoru přetlačil Mikysku a v čase 22:06 překonal již ležícího Frodla. Jen o chvíli později po střele Grmana od modré čáry a Šoustalově teči se skóre měnilo podruhé.

Ve 24. minutě ve vlastním oslabení měl blízko ke třetí brance Auvitu. Západočeši se sice v další fází této části hry herně zvedli, ale důrazní hráči mužstva Ridery Karlovarské k větší příležitosti nepustili.

Karlovy Vary – Vítkovice

Předehrávka 40. extraligového kola v podrobné reportáži

V závěrečném dějství dostali hráči z lázeňského města příležitost hrát dvakrát přesilovou hru, ale ani tato výhoda jednoho hráče v poli navíc jim nepomohla ke vstřelení kontaktní branky.

Vítkovičtí v čele s bezchybným Klimešem v brance obětavě blokovali střely domácích a když už to vypadalo, že Černochovi se z bezprostřední blízkosti podaří snížit, skončila jeho střela pouze na boční síti.

Na druhé straně Frodl nadvakrát zabránil velké šanci Robertse Bukartse. Ke zkorigování nepříznivého výsledku však nepomohla hráčům Energie ani závěrečná power play, kterou ukončil v 59. minutě střelou do opuštěné branky Rihards Bukarts.

Hlasy trenérů
Václav Eismann (Karlovy Vary):
„První třetina byla vyrovnaná, ve druhé třetině jsme nezvládli dvě situace v obranném pásmu - jednou dorážku z předbrankového prostoru a jednou shození z modré čáry. Soupeř šel do vedení a my jsme věděli, že to bude v ten moment hodně těžké, protože jsme se nedokázali prosadit přes fyzicky vyspělé hráče, které mají hosté v defenzivní řadě.“

Jiří Veber (Vítkovice): „První třetina byla oboustranně rychlá, moc se nepřerušovalo, soupeř měl i nějakou šanci, ale to bylo po našich chybách, kdy jsme byli nedůrazní. Měli jsme být včetně zakončení důraznější. Druhou třetinu jsme paradoxně vyhráli, což bylo pro nás výborné. Od desáté minuty druhé třetiny po zvládnutém oslabení nás tam soupeř několikrát uzamkl, měli jsme z toho strach, ale nějak jsme to přečkali. Třetí třetinu si myslím, že jsme zvládli dobře, soupeř měl nějaké šance, tlačil se do nás, ale my už jsme si to s vidinou dvougólového náskoku nějakým způsobem pohlídali.“

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...