Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL: Kaše skóroval i přihrál, ale Anaheim podlehl San Jose v nájezdech

Sport

  7:40
NEW YORK/PRAHA - Útočník Ondřej Kaše dal v nedělním utkání NHL gól a na další přihrál, jeho Anaheim ale prohrál doma se San Jose 2:3 po samostatných nájezdech. Ducks ztratili v poslední desetiminutovce dvougólové vedení, asistencí u prvního gólu hostů k tomu přispěl Tomáš Hertl.

Střelec Ondřej Kaše bodoval za Anaheim. foto: Reuters

Kaše se patnáctým gólem v sezoně dotáhl na Hertla na druhém místě mezi českými střelci v soutěži, lepší je jen David Pastrňák z Bostonu.

Michael Frolík se dvěma asistencemi podílel na obratu v New Yorku, kde hokejisté Calgary také zlikvidovali dvoubrankové manko. Český útočník byl ve třetí třetině u gólů Matthewa Tkachuka, který otočil výsledek na 3:2. Rozhodnutí padlo v čase 58:55, na poslední dvě sekundy zápasu se ještě do branky Calgary postavil David Rittich, který musel nahradit zraněného Mikea Smithe.

Poprvé v sezoně se střelecky prosadil obránce Radko Gudas. Gólem do prázdné branky zpečetil vítězství Philadelphie na ledě Vegas 4:1. Nejproduktivnější Čech v soutěži Jakub Voráček se proti lídrovi Západní konference bodově neprosadil a poprvé po osmi zápasech vyšel naprázdno.

V odpoledním nedělním utkání se útočník Dominik Simon podílel dvěma asistencemi na vítězství Pittsburghu 4:1 na ledě St. Louis. Dva góly dal Sidney Crosby a překonal hranici 400 branek v NHL.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.