Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kazachstán bude bez jediného hráče z NHL Antropova

Sport

  19:32
HELSINKY - Útočník Nikolaj Antropov z Winnipegu nepomůže hokejistům Kazachstánu na mistrovství světa v Helsinkách. Aktuálně jediný zástupce nováčka elitní kategorie v NHL se z účasti na šampionátu omluvil.

Zápas mistrovství světa v hokeji Kazachstán - Slovensko foto: ČTK

Kouč Andrej Šajanov bude spoléhat hlavně na sehranost hráčů z kazašského týmu KHL Barysu Astana, který má v širším sedmadvacetičlenném kádru 15 zástupců.

V KHL působí také gólman Vitalij Kolesnik v Ufě, obránce Alexej Troščinskij z Viťazu Čechov a útočník Dmitrij Upper z Atlantu Mytišči. Dalších pět hráčů nastupuje za kazašský Usť-Kamenogorsk v ruské Vyšší lize.

Kazachstán se vrátil do elitní kategorie po sestupu v roce 2010 díky loňskému vítězství ve skupině B divize I v Kyjevě, kde skončil o dva body před Velkou Británií. V přípravě sehrál jen tři zápasy v Itálii, kde nejdříve prohrál 2:5 a pak si připsal výhry 2:1 a 2:1 v prodloužení.

Do turnaje vstoupí tým trenéra Šajanova v sobotu duelem se Švýcarskem a v dalších zápasech v základní skupině v Helsinkách se utká s Francií, Běloruskem, Slovenskem, Spojenými státy americkým, Kanadou a domácím Finskem.

Nominace Kazachstánu na MS

Brankáři: Vitalij Jeremejev, Alexej Ivanov (oba Barys Astana/KHL), Vitalij Kolesnik (Ufa/KHL), Pavel Polujektov (Sněžní Barysi/MHL).

Obránci: Jevgenij Fadějev, Alexej Litviněnko, Vitalij Novopašin, Roman Savčenko (všichni Barys Astana/KHL), Vladimir Kolesnikov, Andrej Korabejnikov, Denis Šemelin (všichni Usť-Kamenogorsk), Alexej Troščinskij (Viťaz Čechov/KHL), Sergej Jakovenko (Karaganda).

Útočníci: Jevgenij Bumagin, Andrej Gavrilin, Vadim Krasnoslobodcev, Fjoror Poliščuk, Konstantin Puškarev, Konstantin Romanov, Jevgenij Rymarev, Roman Starčenko, Talgat Žajlajov (všichni Barys Astana/KHL), Dmitrij Dudarev, Konstantin Savenkov (oba Usť-Kamenogorsk), Andrej Spiridinov, Alexej Voroncov (oba HK Astana), Dmitrij Upper (Atlant Mytišči/KHL).

Trenér: Andrej Šajanov.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...