Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

KHL odstartovala. Pohár Lokomotivu získala Ufa

Sport

  17:17aktualizováno  21:32
UFA/PRAHA - Hokejisté mistrovské Ufy zahájili nový ročník KHL vítězstvím 5:3 nad Atlantem Moskevská oblast. Repríza dubnového finále, jež měla odstartovat sezonu minulou středu, se nově na památku tragédie v Jaroslavli hrála jako Pohár Lokomotivu.

Ufa - Mytišči (minuta ticha) foto: ČTK

Ufa s Atlantem rozehrály zápas ve středu 7. září, ale v první třetině byl duel přerušen po zprávě o letecké havárii, při níž zahynul kompletní tým Lokomotivu Jaroslavl včetně českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Start soutěže byl po neštěstí odložen na dnešek.

Atlant, který místo Miloše Říhy, jenž zamířil do Petrohradu, vede Švéd Bengt-Ake Gustafsson, zvládl úvod obnovené premiéry lépe. Po první třetině vedl 3:0 a zdálo se, že domácím oplatí finálovou porážku. Salavat Julajev však dvěma góly v druhé části snížil a v třetí třetině pak skóre otočil. Z výhry se tak radovali i čeští hokejisté Miroslav Blaťák a Jakub Klepiš.

Lev vstoupil bez bodu

Z duelu českých trenérů vyšlo vítězně Dinamo Minsk Marka Sýkory, které porazilo 4:1 Omsk, jenž vede nově Rostislav Čada. Tým z běloruské metropole, kam ve středu směřoval osudný let hokejistů Jaroslavle, otočil zápas čtyřmi brankami v závěrečné třetině.

Na dvou trefách se asistencemi podílely nové české posily Libor Pivko a Zbyněk Irgl. Za Avangard se neprosadil nejlepší střelec minulé sezony Roman Červenka, který měl za stavu 1:2 velkou šanci na vyrovnání, ale sám před brankařem nedotáhl kličku a trefil jen vnější tyč domácí branky. Vítěz základní části minulé sezony Omsk načal porážkou novou éru po tříletém působení Jaromíra Jágra, jenž se v dresu Philadelphie vrací do NHL.

Debut v KHL nevyšel týmu Lev Poprad, který doma podlehl 2:4 Magnitogorsku.

Oba góly domácích, které trénuje český kouč Radim Rulík, vstřelil slovenský útočník Ľuboš Bartečko. Na první mu přihrál Jiří Hunkes. Jednu asistenci v dresu Metallurgu si připsal kapitán české reprezentace Tomáš Rolinek.

KHL

Čeljabinsk - Novokuzněck 3:2 po sn
Ufa - Atlant Mytišči 5:3
Čerepovec - Dynamo Moskva 3:1
Viťaz Čechov - Nižnij Novgorod 0:3
CSKA Moskva - Chanty Mansijsk 3:2
Dinamo Minsk - Omsk 4:1 (Irgl a Pivko oba 0+1)
Lev Poprad - Magnitogorsk 2:3

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...