Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Klepiš a Blaťák slaví. Ufa získala Gagarinův pohár

Sport

  15:55
MOSKVA - Vítězem Kontinentální hokejové ligy se stala Ufa, s kterou získali Gagarinův pohár jako první Češi také útočník Jakub Klepiš a obránce Miroslav Blaťák. V pátém finálovém utkání dnes Ufa zdolala Atlant Mytišči 3:2 a celou sérii s týmem trenéra Miloše Říhy vyhrála 4:1. Porážku hostů a druhý mečbol Ufy neodvrátil ani gól Jana Marka.

Mytišči - Ufa. foto: ČTK

Český útočník svou třetí trefou ve finále a šestou v play off vyrovnal ve 44. minutě v dvojnásobné početní výhodě, když zblízka poslal puk pod horní tyčku. Domácí předtím vedli už od 8. minuty, pak se čekalo na gól až do poslední třetiny, v níž se strhla přestřelka.

Finále

5. zápas:
Ufa - Atlant Mytišči 3:2 (Klepiš 0+1 - Marek 1+0), konečný stav série 4:1.

V 55. minutě znovu strhl vedení na stranu Ufy v přesilové hře Andrej Kutějkin a za dalších 87 sekund zvýšil na 3:1 Alexander Svitov, kterému u gólu asistoval Klepiš. O 26 sekund později ještě vykřesal pro hosty naději Alexej Gluchov, ale znovu už Atlant nevyrovnal ani při power play, k níž se trenér Říha odhodlal už na konci 57. minuty. Díky předchozímu vyloučení Kirilla Kolcova hrálo Mytišči dokonce v šesti proti čtyřem, kýženou branku však z tlaku nevytěžilo.

Ufa vedená koučem ruské reprezentace Vjačeslavem Bykovem vystřídala na trůnu Kazaň, která vyhrála úvodní dva ročníky KHL. S Atlantem získali stříbro vedle kouče Říhy a Marka ještě další útočníci Jan Bulis a Zbyněk Irgl.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč