Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Král bude panovat hokeji

Sport

  13:59
PRAHA - Tomáš Král byl zvolen novým předsedou Českého svazu ledního hokeje. Čtyřiačtyřicetiletý advokát a prezident Lasselsbergeru Plzeň, který byl na dnešní konferenci v Praze jediným kandidátem, nahradil na postu šéfa českého hokeje Vratislava Kulhánka. Ten se po skončení svého čtyřletého období už o funkci neucházel.

Král předsedou. foto: ČTK

Král získal 60 z 61 hlasů přítomných delegátů, jeden se zdržel hlasování. Po Vladimíru Šubrtovi, Stanislavu Burdysovi, Karlu Gutovi a Kulhánkovi se tak stal pátým předsedou ČSLH za dobu samostatné České republiky.

Stejně jako před čtyřmi roky při hledání nástupce dlouholetého šéfa svazu Guta neměla volba nijak dramatický průběh, protože jediný kandidát měl slíbenou podporu nejen od extraligy, ale i od nižších soutěží. "Myslel jsem si, že už jsem toho zažil dost, ale musím přiznat, že se mi teď trošku třesou kolena. Vážím si podpory, ale více než slova se ode mě čeká práce," řekl po svém zvolení nový prezident ČSLH Král.

Do výkonného výboru si vybral za vrcholový hokej Petra Břízu, Františka Černíka, Otakara Černého, Jaromíra Látala, Milana Vackeho a současného prezidenta APK Ctibora Jecha. Za výkonnostní hokej pak Františka Dvořáka, Karla Jankoviče, Miloslava Šebu a Jana Trundu, které volební konference také potvrdila.

Předsedou dozorčí rady byl opět zvolen Miroslav Rákosník, členy rady se stali Karel Čapek, Václav Hořejší, Rudolf Vach a Pavel Schwarz. Předsedou arbitrážní komise se stal po Královi Vladimír Balaš.

Výsledky volební komise Českého svazu ledního hokeje:

Předseda ČSLH: Tomáš Král.

Členové výkonného výboru: Petr Bříza, František Černík, Otakar Černý, František Dvořák, Karel Jankovič, Ctibor Jech, Jaromír Látal, Miloslav Šeba, Jan Trunda, Milan Vacke.

Předseda dozorčí rady: Miroslav Rákosník.

Členové dozorčí rady: Karel Čapek, Václav Hořejší, Pavel Schwarz, Rudolf Vach.

Předseda arbitrážní komise: Vladimír Balaš.