Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kratěna: Pod tlak jsme se dostali sami. A poučili se

Sport

  22:08
PLZEŇ - Plzeň prožívá euforii. Den po špatném výkonu a domácí prohře 0:3 se plzeňští hokejisté vzchopili a po vítězství 5:2 vyrovnali finálovou sérii se Zlínem. "Poučili jsme se," shodli se po zápase.

Střídačka Plzně. foto: MAFRA - Pavel Němeček.

"Včera jsme těžko hledali slova chvály, dneska je tomu naopak," zahájil tiskovou konferenci plzeňský trenér Milan Razým. "Chtěli jsme udělat všechno proto, abychom ukázali, že umíme hrát hokej. Jsme rádi, že jsme se do série vrátili, dlužili jsme to sobě i fanouškům," dodal kouč.

Jeho tým byl před nedělním utkáním pod tlakem - fanoušci byli v sobotu nespokojení, s nadsázkou celé město chtělo oslavit vítězství. V zaplněném hledišti opět byli slavní plzeňští rodáci, před třetí třetinou nastoupili na led pamětníci posledního finále z roku 1992.

On-line reportáž ZDE

Navíc v případě další porážky by Plzeň byla v kritické situaci a sen o titulu by se rozplýval. "Pod tlak jsme se dostali sami, ale myslím, že bylo vidět, že jsme se poučili. Za ten výkon jsme si vítězství zasloužili," řekl zkušený útočník Ondřej Kratěna.

"Neřekl bych, že na nás byl psychický tlak, ale každý si uvědomoval, že zápas musíme zvládnout i kvůli fantastickým divákům," prohlásil Pavel Kašpařík. Ten sice nebodoval, ale přispěl "černou prací" před bránou ke dvěma gólům.

"Nebyla to jen moje práce. Nepřeceňoval bych to. Je to ten styl hokeje, kterým můžu připsět týmu. Před bránou to bolí, nějakou ránu jsem schytal, ale to neřeším, když se vyhraje, bolí to míň. Příští zápas tam budu zase," vzkazuje plzeňský útočník zlínským obráncům.

Kašpařík už na rozdíl od mladších spoluhráčů atmosféru zažil, ale před nedělním duelem jim prý nemusel nic vysvětlovat. "Pro nás starší to může být jednodušší, že třeba nejsme tak nervózní, ale uvědomovali jsme si to všichni nezávisle na věku," řekl Kašpařík.

Finálová série je po víkendu vyrovnaná, ale rázem se tlak přesouvá na Zlín. "Oběma týmům pořád chybí dvě výhry. Ale oni budou hrát doma, oni jsou vítěz základní části," upozornil Kašpařík.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.