Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hertl a Krejčí pomohli brankami k výhrám, Sobotka k bodu

Sport

  7:47
New York - Útočník Tomáš Hertl přispěl svým jubilejním 30. gólem v sezoně NHL k vítězství hokejistů San Jose nad Montrealem 5:2. Střelecky se ve čtvrtečním programu prosadili i další dva čeští hokejisté. David Krejčí pomohl gólem k výhře Bostonu nad Floridou 4:3 a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Vladimír Sobotka skóroval při porážce Buffala v Chicagu 4:5 po samostatných nájezdech.

David Krejčí foto: AP

Hertl v sedmé minutě otevřel skóre duelu s Canadiens. Po průniku po levém křídle objel branku a nahodil puk do brankoviště. Gólman Antti Niemi se jej vyrážečkou, kterou držel hokejku, srazil mezi betony za čáru. Hranici 30 gólů pokořil pětadvacetiletý slávistický odchovanec poprvé v kariéře v NHL. Dosud bylo jeho maximem 22 branek z minulého ročníku.

Krejčí v 31. minutě po spolupráci s Dantonem Heinenem snížil na 1:2. Bruins dokázali následně i vyrovnat, ale v závěru museli dohánět ztrátu 2:3, což se jim v poslední minutě podařilo. V čase 59:23 vyrovnal při přesilové hře Matt Grzelcyk a sedm sekund před koncem rozhodl svým druhým gólem večera Patrice Bergeron.

Sobotka se dočkal páté branky v sezoně ve 24. minutě a zkorigoval průběžný stav na 1:2. Puk odražený od brusle Zemguse Girgensonse doklepl do odkryté branky. Sabres ale nakonec zápas ztratili v rozstřelu a prohráli osmý z posledních deseti duelů.

NHL: Krejčí rozhodl prodloužení, Zadina skóroval poprvé v NHL

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.