Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Krejčí ukáže Stanley Cup rodnému Šternberku

Sport

  10:36
Jako vítěz Stanleyova poháru prožívá český hokejový útočník David Krejčí nabitý letní program, ale naplno si to vychutnává. Ve středu se zapojil do oslav se slavnou trofejí na Kladensku s nyní už bývalým spoluhráčem z Bostonu Tomášem Kaberlem, dnes má vlastní program v rodném Šternberku. Krejčí přesto stihl začít i s tréninkem na suchu na novou sezonu a své přítelkyni Naomi při její první návštěvě v Česku ukazuje krásy své rodné země.

Krejčí a Tomáš Kaberle při oslavách Stanley Cupu na Kladensku. foto: ČTK

Už ve středu rozdali s Kaberlem ve Velké Dobré a v Kladně spoustu autogramů a dnes budou pokračovat ve Šternberku, kde pouť hokejového grálu po Česku s letošními šampiony skončí. "Je to příjemné, když podepisujete kartičky, kde máte Stanley Cup nad hlavou. Je to nádherné," usmíval se Krejčí.

Může si užívat oslavy s vysněnou trofejí, kterou před měsícem získali Bruins po finálovém triumfu nad Vancouverem. "Teď nám to zase všechno dochází, jak jsme vyhráli a oslavovali jsme čtyři pět dní v kuse," přiznal Krejčí, že při přímém kontaktu s trofejí jsou okamžiky radosti z životního úspěchu opět živější.

Do Česka zamířil Krejčí pět dnů po triumfu a absolvoval toho i po návratu domů do Šternberku opravdu hodně. "Hodně rozhovorů, televize, musel jsem objet rodinu. Všichni mi blahopřáli, bylo toho strašně moc. Ale jsou to příjemné věci, když se vyhraje Stanley Cup, tak s chutí udělám nějaký ten rozhovor nebo zajdu do televize. Bylo to náročné, ale příjemné," podotkl Krejčí.

Stanley Cup v Česku.

Do víru oficiálních akcí se vrátil právě ve středu po příletu Stanleyova poháru do Česka, poslední dny měl tak klidnější. "Jeli jsme na dovolenou, pak jsem začal s letní přípravou. Trošku to dění okolo ustupovalo, samozřejmě mi lidi blahopřáli. Teď můžu opět slavit s nejbližšími, s kamarády a s fanoušky. A navíc v rodném městě, to je nádherné," prohlásil.

S přítelkyní Naomi si hned po příletu v červnu prohlédl Prahu, zamířili pak i na dovolenou do Chorvatska a podívali se do Vídně. Prohlédli si také okolí Šternberka. "Máme tam v okolí pár hradů. Byli jsme na Bouzově i na Šternberku. Starosta pan Sedlák nám navíc udělá prohlídku příští čtvrtek.

Naomi se tady líbí, staré hrady a zámky všechny Američany hodně zaujmou," doplnil Krejčí, který převezme cenu města Šternberka za mimořádné sportovní úspěchy celosvětového významu. "Taky jsme navštívili mé kamarády. Mám jich spoustu doma i v Ostravě." Dnešní slavnost ve Šternberku zakončí podobně jako Kaberle ve středu soukromou párty s více než stovkou hostů. "Po té veselce ve městě budu mít Stanley Cup doma od osmi večer. O půlnoci si ho ti dva strážci vezmou a my budeme slavit dál," prohlásil Krejčí, který jako první český hokejista v historii kraloval kanadskému bodování i střelcům play off NHL.

Tomáš Kaberle a Davi Krejčí z Boston Bruins přijeli do Kladna se Stanley Cupem

Během oslav s pohárem bude mít také možnost více promluvit s Kaberlem, který Boston jako volný hráč po krátkém působení opouští. "Samozřejmě, že to mrzí. Tomáš je výborný kluk i výborný hokejista. Je to škoda, že už tam nebude žádný Čech. Hokej je ale byznys a není to poprvé, co nějaký kamarád odchází z týmu. Stává se to tak a patří to k tomu. Je to někdy smutné, ale tak to prostě je," okomentoval Krejčí Kaberleho odchod do Caroliny.

Sám má s Bostonem ještě kontrakt na příští sezonu na čtyři miliony dolarů. Po skvělé sezoně se v té nadcházející bude ucházet o ještě lukrativnější smlouvu, nic však nemění na své zaběhlé letní přípravě. "Já netrénuju na ledě nikdy do konce srpna. Skončili jsme pozdě. Já mám rád osm týdnů jen na suchu, hodně kolo a posilovnu," řekl Krejčí.

Do zámoří se chce vrátit na konci prvního srpnového týdne. "Užiju si ještě dva týdny jen tak letní přípravy. Budu jezdit ještě po plážích a užiju si hezkého počasí, protože je tam třicet stupňů a slunečno. Na konci srpna se sejdeme jako každý rok na ledě s pár hokejisty z Bostonu a i těmi, kteří hrají i jinde v NHL," dodal Krejčí.

Autoři: ,

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč