Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Krejčí znovu řádil v dresu Bostonu

Sport

  10:27
NEW YORK - Český hokejista David Krejčí předvedl v sobotním utkání NHL pošesté v probíhajícím ročníku tříbodové představení. Dvaadvacetiletý centr nejdříve v osmé minutě otevřel skóre zápasu a poté dalšími dvěma finálními přihrávkami přispěl k vítězství Bostonu 5:1 nad Carolinou a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Milan Michálke se snaží překonat gólmana Vancouveru. foto: ČTK

Krejčí zaznamenal v posledních 14 zápasech 22 kanadských bodů a v produktivitě soutěže atakuje elitní desítku.

Bruins vs. Hurricanes

Ocenění první hvězda zápasu získal v sobotním utkání NHL i Tomáš Plekanec, který dvěma góly pomohl Montrealu porazit Washington 5:4. Hokejisté Canadiens o vítězství rozhodli čtyřmi brankami v závěrečné třetině, přičemž rozdílový gól vstřelili 22 sekund před koncem základní hrací doby.

Canadiens vs Capitals

Povedenou poslední část odstartoval gólem Robert Lang, který jubilejní 250. trefou v NHL srovnával ve 42. minutě na 2:2. Za hosty se do střlelecké listiny jednou zapsal Tomáš Fleischmann.

Divoký zápas odehrála Florida, která přišla o dvoubrankový náskok s Atlantou, čtyřgólovou smrští během deseti minut třetí třetiny ale duel definitivně rozhodla. Ještě za bezbrankového stavu na sebe vzal zodpovědnost další český mladík Michael Frolík, jenž proměnil trestné střílení.

Za gól a dvě nahrávky byl druhou hvězdou zápasu vyhlášen Radek Dvořák, který si připsal první tříbodové utkání této sezony.

Autoři: ,