Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Lang sestřelil hattrickem NY Rangers

Sport

  9:37
NEW YORK - Český útočník Robert Lang zazářil ve středečním utkání NHL, když hattrickem rozhodl o vítězství hokejistů Montrealu 6:3 na ledě New Yorku Rangers. Lang vstřelil všechny tři góly v třetí třetině, kterou Canadiens vyhráli 4:1.

Robert Lang se raduje z jednoho ze tří gólů v síti Rangers. foto: internet

Na vítězství Montrealu ve vyprodané Madison Square Garden se podíleli také obránce Roman Hamrlík, jenž přihrál na tři góly, a útočník Tomáš Plekanec, který si připsal jednu asistenci. Jeden gól Rangers vstřelil Michal Rozsíval.

Lang započal svou kanonádu v 45. minutě. Do té doby měl na kontě dvě střely a žádný bod. Pomohla mu až dvojnásobná přesilová hra, v níž zvýšil vedení Canadiens na 4:2. Přesně za dvě minuty snížil Rozsíval, jenže pak už se trefoval jenom Lang: v 56. minutě přidal gól na 5:3 a 37 sekund před koncem třetí třetiny ve vlastním oslabení pojistil triumf svého týmu gólem do prázdné branky při power-play Rangers.

Osmatřicetiletý veterán, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, si připsal druhý hattrick v kariéře NHL, poprvé se trefil třikrát v listopadu 2003 v dresu Washingtonu. "Kdybych si teď měl dát stejně dlouhou pauzu, tak už se dalšího hattricku nejspíš nedočkám, takže si musím tenhle pořádně užít," prohlásil Lang s úsměvem.

Canadiens porazili Rangers díky dvěma gólům v přesilovkách, přitom v jejich využívání jsou čtvrtým nejhorším týmem v celé NHL. V předchozích pěti zápasech skórovali v 22 početních výhodách jen jednou. "V uplynulých čtyřech pěti utkáních to z naší strany byla spíš otázka pokusů a omylů," přiznal Lang.

Velký návrat velkého Matse
Vítěznou premiéru v dresu Vancouveru prožil navrátilec do NHL Mats Sundin. V zápase na ledě Edmontonu sice sedmatřicetiletý švédský útočník nebodoval, ale solidním výkonem přispěl k výhře svého týmu 4:2. Rozhodující náskok zajistil Canucks útočník Steve Bernier, jenž se v 38. minutě za stavu 1:1 trefil dvakrát v rozmezí pouhých dvanácti sekund.

Sundin se v NHL objevil znovu po devíti měsících. V létě se ve zlém rozešel s Torontem, kde strávil většinu své zámořské kariéry, protože při březnové uzávěrce přestupů odmítl zrušit klauzuli ve smlouvě, kvůli níž ho klub nemohl bez jeho souhlasu vyměnit.

Sundin pak s návratem do NHL váhal, než se v polovině prosince upsal Vancouveru. V prvním zápase strávil na ledě patnáct minut a dvakrát vystřelil mimo tyče, přičemž většinu času strávil ve středu útočné formace po boku Kyla Wellwooda a Masona Raymonda.

"Fyzicky jsem se cítil lépe, než jsem očekával. Co se hry týče, připadal jsem si trochu neohrabaně, asi jako na začátku sezony, kdy se do toho snažíte zase dostat, ale jediná možnost, jak se vám to může podařit, je hrát a hrát. Každopádně jsem rád, že mám první zápas za sebou a že jsme vyhráli," vyjádřil se po utkání Sundin.

VÝSLEDKY:
Edmonton - Vancouver 2:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky: 36. Nilsson, 49. E. Cole - 38. a 38. Bernier, 35. Burrows, 60.  Demitra. Střely na branku: 25:22. Diváci: 16.839.

New York Rangers - Montreal 3:6 (1:2, 1:0, 1:4)
Branky: 18. Drury (Průcha), 30. Callahan, 47. Rozsíval - 45., 56. a 60. Lang (na druhou a třetí Hamrlík), 4. Kovaljov, 19. Latendresse (Hamrlík), 43. Markov (Plekanec). Střely na branku: 39:25. Diváci: 18.200.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...