Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Lev vyčerpal kvótu pro posily. Přesto dál usiluje o Červenku

Sport

  16:43
PRAHA - Lev zbrojí na další bitvy. Pražský klub z Kontinentální hokejové ligy už díky výluce NHL získal Jakuba Voráčka a Jiřího Hudlera. Do sobotního střetnutí s bohatým Petrohradem nejspíš také nastoupí v obraně se slovenským kapitánem Zdenem Chárou, o čemž jako první informoval portál iSport.cz. To ale není všechno...

Lev se raduje ze vstřelené branky. foto: ČTK

O víkendu dotáhl příchod Martina Škouly z Omsku, s nímž navíc do Prahy putovala práva na Romana Červenku, který nyní působí ve Slavii. S tou mu však smlouva končí v polovině října a Lev usiluje, aby českého reprezentanta získal na následující období. "Jednáme i po příchodu Cháry," řekl serveru Lidovky.cz Červenkův agent Aleš Volek.

To by však znamenalo odchod jedné z posil z NHL, neboť regule KHL povolují "hostování" pouze tří hráčů ze zámoří. S českým klubem by se tak nejspíš rozloučil Jiří Hudler, jenž poslední dvě utkání vynechal kvůli zranění a stále nenašel optimální formu. Ve čtyřech zápasech nahrál na jediný gól a v hodnocení +/- má čtyři záporné body.

To naopak Červenka v extralize září. Hned v prvním klání zastínil hvězdné Kladno třemi body, od té doby jich získal dalších pět. Vladimír Růžička však doufá, že hráče Calgary udrží do listopadu. "S Romanem jsme domluveni do 15. října a do té doby s jiným klubem jednat ani nechci. Poté si spolu sedneme a probereme, co bude dál. Cílem Slavie je ovšem jednoznačně to, aby za nás hrál co nejdéle. Je to náš klíčový hráč," pravil pro klubový web trenér a generální manažer "sešívaných".

Lev odmítl hvězdného Girouxe

Před příchodem Cháry ale Lev odmítl jednu z největších hvězd loňské sezony NHL - Claudea Girouxe z Philadelphie. Těsně před podpisem byl s obráncem Pittsburghu Krisem Letangem, který ale nakonec do Čech s těhotnou přítelkyní kvůli závažným důvodům neodletěl.

Získal alespoň slávistického beka Jakuba Krejčíka, který nastoupil i na letošním světovém šampionátu. "O něj jsme měli velký zájem. Hledali jsme kvalitního, mladého a perspektivního obránce," uvedl generální manažer Lva Normunds Sejejs pro server hokej.cz. "Navíc reglement KHL ukládá každému klubu povinnost mít v kádru určitý počet mladých hráčů. Příchod Krejčíka je pro nás výhodný i v tomto směru," doplnil Sejejs.