Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Pražský Lev před rekordní návštěvou udolal Omsk

Sport

  21:33
PRAHA - Hokejisté pražského Lva porazili v utkání Kontinentální ligy Omsk 3:1 a vyhoupli se do čela celé soutěže. Před dosud nejvyšší návštěvou na KHL v Praze 9033 diváků zařídil pátou výhru svěřenců Josefa Jandače za sebou kapitán Jiří Novotný gólem z 48. minuty, obě zbývající branky dal Jakub Klepiš. V sestavě Pražanů již naskočily do hry ofenzivní posily z NHL Jiří Hudler z Calgary a Jakub Voráček z Philadelphie.

Hráči celku Lev Praha (druhý zleva) a Jakub Voráček (druhý zprava) sledují hru foto: ČTK

Lev Praha - Omsk 3:1

Branky a nahrávky: 13. Klepiš, 48. Novotný (Voráček), 60. Klepiš (Hossa, Vrána) - 18. Nestěrov. Rozhodčí: Gusev, Komarov - Gorděnko, Tomilov. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 9033.

Lev Praha: Pöpperle - Němec, Sersen, Hunkes, Mikuš, Oystrick, Picard - Klepiš, Vrána, Hudler - Voráček, Christensen, Novotný - Bartečko, Karamnov, T. Rachůnek - Surový, Mikúš, Hossa. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

První třetina se odehrála pod taktovkou Lva. Šanci otevřít skóre měl Novotný, po akci s Vránou pálil z otočky Klepiš, nebezpečně zakončoval i Christensen poté, co skvěle přešel přes Škoulu, a také Hossa, ale všechny pokusy zlikvidoval finský gólman Rämö v brance Avangardu. V začínající 13. minutě ho ale z velkého úhlu nachytal Klepiš.

Vzápětí se neujala Bartečkova dorážka. Na druhé straně poprvé více zahrozil Pjanov po Sjominově přihrávce, ale Pöpperle si poradil. Ani on však nevydržel do přestávky s čistým kontem - k volnému puku se dostal Nestěrov a vyrovnal.

Druhá část měla zcela opačný obraz hry než ta první a hrálo se hlavně před Pöpperleho brankou, i kvůli třem přesilovým hrám Omsku v krátkém sledu.

Rovnovážný stav ovšem dokázal Pöpperle udržet, když se vytáhl parádním zákrokem především proti zakončení Popova v početní výhodě. V třetím dějství se chopil taktovky znovu Lev, což vyústilo v šance Hossy a další povedený průnik Christensena. V obou případech byl ovšem úspěšnější Rämö. Perfektní spolupráce v podání reprezentantů Voráčka s Novotným však již vrátila vedení na stranu Lva a definitivní podobu výsledku dal po Hossově přihrávce před prázdnou branku Omsku v samém závěru Klepiš.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč