Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lidé se loučili s Adamem Svobodou. Kvůli velkému zájmu se někteří nevešli do obřadní síně

Sport

  13:00aktualizováno  14:40
Pardubice - Lidé se v pondělí v Pardubicích rozloučili s hokejovým brankářem a trenérem Adamem Svobodou, který zemřel 7. května.

Poslední rozlučka s Adamem Svobodou. foto: ČTK

Zemřel mistr světa Adam Svoboda (†41). Trenér brankářů Pardubic se doma oběsil

Všichni příchozí se do velké obřadní síně nevešli a museli poslouchat smuteční obřad zvenku. Svobodova rodina měla soukromé rozloučení se zesnulým předtím.

„Pro mě je to strašně smutný okamžik. Přišel jsem o skvělého kamaráda, s kterým jsem prožil spoustu skvělých okamžiků na ledě, v kabině i mimo led. Měli jsme si vždycky co říct, nejen o hokejové branži,“ řekl ČTK Dušan Salfický, končící generální manažer Dynama Pardubice.

Veřejnost se o Svobodově sebevraždě dozvěděla z webu Dynama. 

Alois Hadamczik na poslední rozlučce s Adamem Svobodou.
Vladimír Martinec přináší květinu na poslední rozlučku s Adamem Svobodou.

Jednačtyřicetiletý mistr světa z roku 2005 v lednu způsobil dopravní nehodu, byl opilý. Skončil proto ve funkci trenéra brankářů hokejové reprezentace do 18 let i extraligových Pardubic.

Lidé dnes na odchovance Komety Brno a extraligového hráče za Spartu, Pardubice, Slavii, Plzeň a Hradec Králové vzpomínali jako na milého člověka, který nezkazil žádnou zábavu. 

„Vždycky se k mně hlásil. Nesmírně si toho vážím. Jsem už starší generace,“ řekl ČTK klubový historik Milan Černický, který vydává i knihy o pardubickém hokeji. Publikace o posledních třech letech Dynama jde právě do tisku.

Obřad pro veřejnost byl bez mluveného projevu, zněly například písně Nothing Else Matters od kapely Metallica, Amerika od skupiny Lucie, Nad stádem koní od Buty nebo Holubí dům, kterou měl v repertoáru Jiří Schellinger. 

Na obrazovce se střídaly fotografie Svobody z jeho hokejové kariéry a z části i soukromé snímky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!