Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

'Maďarský Slovák' zvláštní pocity neprožívá

Sport

  10:51
BRATISLAVA - Pikantní zápas čeká hned na úvod hokejové MS. Dnes Slováci vyzvou své jižní sousedy z Maďarska. Jednou z pikantnosí je, že v dresu maďarské reprezntace se představí i dvojice rozených Slováků. Jedným z nich je obránce Rastislav Ondrejčík.

V klubovém dresu. foto: http://www.albavolanhockey.hu

"Ťažko povedať, či v piatok proti Slovensku nastúpim. Ešte dopredu nemáme určenú zostavu a neviem, či sa napokon bude obliekať sedem alebo osem obrancov," poznamenal po čtvrtečník tréninku Ondrejčík.

Zároveň přiznal, že na zajímavé utkání žádnou speciální přípravu neabsolvoval ani ho nijak zvlášť neprožívá. "Nemám žiadny zvláštny pocit. Aj keď som hral v Košiciach a hrali sme proti Popradu, bolo to rovnaké. Vedel som sa ešte viac vyburcovať a podať lepšie výkony," dodal hráč maďarského klubu Alba Volán Székesfehérvár.

A jaké jsou podle něho šance maďarského týmu? "Budeme sa snažiť hrať vyrovnanú partiu a dúfam, že sa nám podarí uhrať dobrý výsledok. Celá naša príprava bola zameraná na defenzívu. Vieme, s akými mužstvami budeme hrať, chceme v týchto stretnutiach dobre brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. Slovenský tréner Ján Filc o tom už hovoril," uzavřel Rastislav Ondrejčík.

Autor: