Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Malkin vs. Ovečkin 3:6

Sport

  10:14
NEW YORK - Kdysi bývaly kamarády, nyní se z neznámého důvody příliš nemusí. I když to je slabé slovo. Alexander Ovečkin totiž občas vypadá, že na něj Jevgenij Malkin působí stejně jako rudá barva na rozzuřeného býka. Nyní se po více jak dvou měsících opět potkali. A Washington zápas z Pittsburghem zvládl lépe a vyhrál 6:3.

Dvě hvězdy NHL Alexander Ovečkin (číslo 8) a Jevgenij Malkin (71). foto: ČTK

V NHL není v současnosti sledovanějšího vzájemného střetu. V Pittsburghu řádí poslední tři sezóny duo Malkin, Crosby, za Washington hraje vládce poslední sezóny a nejlepší kanonýr soutěže Alexander Ovečkin. V letošní sezóně navíc trojice mladých hvězd vládne kanadskému bodování soutěže.

Duel navíc vyhrotil i další Rus Alexandr Sjomin, Ovečkinův spoluhráč, jenž po prvním vzájemném zápase zpochybnil kvality mladé hvězdy NHL Sidneyho Crosbyho. "V čem je tak jedinečný? Já na něm nic zvláštního nevidím," řekl Sjomin před třemi měsíci.

A ruský car NHL z týmu z hlavního města USA své dva rivaly zastínil. Možná proto, že se tentokrát soustředil více na hru než na nahánění Malkina po ledu. Faktem je, že po předešlé medializaci se tomu snažili předejít svým střídáním také oba trenéři. "Velký Alex" si připsal dva góly a asistenci na vítězné brance českého forvarda Tomáše Fleischmana. Hosté zápas zlomili ve třetí třetině, kdy vstřelili čtyři góly.

Prohráli jsme třikrát v řadě a museli jsme hrát venku proti velmi dobrému týmu," uvedl po utkání Ovečkin. Crosby zápas nedohrál, po střetu u mantinelu se Steckelem opustil v třetí třetině hrací plochu. Po utkání se kanadský mladík vyjádřil, že zákrok na něj nebyl zákeřný.

VIDEO ZDE:


Útočník Buffala Aleš Kotalík otevřel v Chicagu skóre zápasu, ovšem v dalším průběhu utkání se gólově prosadili už jen hokejisté Blackhawks, kteří zvítězili nad Sabres 4:1. Třetí branku Chicaga zaznamenal Martin Havlát.

Vítězství ale přišlo hokejisty Blackhawks draho, neboť v druhé třetině ztratili nejvytíženějšího obránce Duncana Keitha, kterého tvrdě atakoval Drew Stafford. "Dunc se s námi po zápase bavil, ale více budeme vědět zítra," uvedl trenér Chicaga Joel Quenneville.

"Doufám, že je v pořádku. Nemám v úmyslu někoho zranit. V momentě, kdy se snažíte na modré čáře rozehrávat, jako tomu bylo v tomto případě, musíte mít hlavu nahoře," řekl Stafford a zdůraznil, že jeho zákrok vyplynul ze hry a byl součástí forčekingu. V zápase padaly zajímavé branky - podívejte se v naší videopecce.

Souboj dvou posledních vítězů Stanleyova poháru vyzněl lépe pro Detroit, který zvítězil v Anaheimu 4:3. K dvoubodovému zisku Red Wings přispěl gólem i Jiří Hudler, jenž v úvodu druhé části vyrovnal na 2:2.

"Opravdu jsme tady moc chtěli vyhrát. Je to zde vždy pořádná bitva. Oni hráli trochu lépe v první třetině, ale poté jsme stále více a více přebírali iniciativu," uvedl Johan Franzén, který v 51. minutě vstřelil rozhodující branku.

Za vítěze si jednu přihrávku připsal Nicklas Lidström, pro nějž to byla 751. asistence v NHL. Posunul se tak v této statistice před Larryho Robinsona na osmé místo mezi obránci.

V prvním utkání v roli kapitána týmu Ilja Kovalčuk Atlantu k vítězství nedovedl. V zápase proti Ottawě sice hokejisté Thrashers dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3. "Je to určitě výjimečný večer mé kariéry, ale chtěl jsem, abychom vyhráli zápas. Utkání jsme si prohráli v oslabeních," uvedl Kovalčuk. Ottawa využila dvě přesilové hry, asistenci u druhé branky si připsal Filip Kuba.

DNEŠNÍ ZÁPASY:
Pittsburgh - Washington 3:6 (1:0, 1:2, 1:4)
Branky: 6. Malkin, 29. Šatan, 44. Ryan Whitney - 42. a 52. Ovečkin, 22. Viktor Kozlov, 33. Sjomin (Fleischmann), 49. Fleischmann, 59. Schultz. Střely na branku: 29:42. Diváci: 16.975.

Atlanta - Ottawa 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Branky: 6. T. White, 16. Thorburn - 7. Alfredsson, 19. Spezza (Kuba), 35. McAmmond. Střely na branku: 31:30. Diváci: 14.163.

Chicago - Buffalo 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 16. Sharp, 19. Toews, 26. Havlát, 41. Wisniewski - 11. Kotalík. Střely na branku: 25:23. Diváci: 21.684.

Anaheim - Detroit 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky: 17. Getzlaf, 19. Perry, 32. Montador - 10. Holmström, 23. Hudler, 50. Cleary, 51. Franzén. Střely na branku: 28:33. Diváci: 17.525.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!