Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Martin Havlát se stěhuje z Chicaga do Minnesoty, Gáborík do Rangers

Sport

  7:40
SAINT PAUL - Český hokejový útočník Martin Havlát po třech letech končí v Chicagu a stal se v zámořské NHL novou posilou Minnesoty. Osmadvacetiletý mistr světa z Petrohradu z roku 2000 podepsal jako volný hráč s Wild šestiletou smlouvu na 30 milionů dolarů. Minnesota sáhla po Havlátovi poté, co slovenský forvard Marián Gáborík zamířil do New York Rangers.

Martin Havlát foto: ČTK

Havlátovi skončil v Chicagu tříletý kontrakt na 18 milionů dolarů, který uzavřel v roce 2006 po příchodu z Ottawy. Nyní si s ročním příjmem pěti milionů dolarů o jeden milion pohoršil. "Jsme velice rádi, že náš tým posílí rychlost a produktivita Martina Havláta. Je to skvělý všestranný hokejista," řekl generální manažer Minnesoty Chuck Fletcher.

Český útočník má po táhlých zdravotních potížích za sebou vydařenou sezonu a byl nejproduktivnějším hráčem Blackhawks, kteří si zahráli finále Západní konference. V základní části si připsal v 81 zápasech 77 bodů za 29 branek a 48 asistencí. V play off v 16 utkáních zaznamenal 15 bodů za pět tref a deset přihrávek.

Od roku 2006 byl Havlát třikrát na operaci s ramenem a ze hry jej vyřadilo také po vydařeném začátku angažmá v Chicagu zranění kotníku. V prvních dvou sezonách v dresu Blackhawks tak stihl jen 91 zápasů, ale připsal si 84 kanadských bodů.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!